Soğuk havalarda hasta olmamak için tüketilmesi gereken kış çayı tarifleri

Kış mevsimi birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Özellikle üst solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonlar uzun süre geçmek bilmiyor. Soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için, bir o kadar da lezzetli olan kış çayı tariflerini sizler için araştırdık...

Soğuk havalarda hasta olmamak için tüketilmesi gereken kış çayı tarifleri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için her çeşit vitamini içeren gıdaları tüketmek gerekiyor. Bu sayede vücut direnci artıyor ve olası bir hastalık durumu da kolayca atlatılıyor. Soğuk havalar için içimi keyifli ve vücudu ısıtan çeşitli kış çayı tarifleri hem hastalıklardan koruyor hem de lezzetleriyle damakları şenlendiriyor...

ZENCEFİLLİ ÇAY:

Kaynamış suya zencefil, limon ve çayı ekleyin. 5-7 dakika demlenmeye bırakın. Ardından bal ekleyip karıştırarak içebilirsiniz.

  • 1 dilim taze zencefil
  • 1 dilim limon
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı yeşil çay veya siyah çay

zencefil.jpg

TARÇINLI ELMA ÇAYI:

  • Elmayı, tarçını ve çayı kaynar suya ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın. Süzüp içmeden önce biraz bal ekleyebilirsiniz.

  • 1 adet rendelenmiş elma
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı siyah çay veya yeşil çay

tarcinlielmacayi.jpg

ADAÇAYI VE NANE ÇAYI:

Kaynar suya adaçayı ve naneyi ekleyin, 7-10 dakika demlenmeye bırakın. Süzüp içerken bal ekleyebilirsiniz.

  • 1 tatlı kaşığı kuru adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)

adacayi.jpg​​​​​​​

PORTAKAL-KARANFİL ÇAYI:

Portakal kabuğu, karanfil ve çayı kaynar suya ekleyip 5-7 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzüp içebilirsiniz.

  • 1 adet portakal kabuğu (organik olmalı)
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı siyah çay veya yeşil çay

​​​​​​​poprtakalzencefil.jpg​​​​​​​

AHUDUDU-ZENCEFİL ÇAYI:

Ahududu, zencefil ve çayı kaynar suya ekleyin, 10 dakika demlenmeye bırakın. Süzüp içerken isteğe bağlı olarak bal ekleyebilirsiniz.

  • Bir avuç ahududu (frozen da olabilir)
  • 1 dilim taze zencefil
  • 1 çay kaşığı yeşil çay veya siyah çay

zencefilahududu.jpg
​​​​​​​

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.