Tatile gidecekler aman dikkat! Sahte güneş kremi cilt sağlığı için büyük tehdit!

Sahte güneş kremlerine karşı tüketicileri uyaran Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sahte güneş kremleri, cilt sağlığı için büyük tehlike oluşturabileceğine dikkati çekerek, "Sahte güneş kremi ciltte akne, yağlanma, tahriş ve kanser gibi hastalıklara yol açabilir" dedi.

Tatile gidecekler aman dikkat! Sahte güneş kremi cilt sağlığı için büyük tehdit!
Yayınlanma:

Cildi ve vücudu güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için güneş kremi kullanmanız gerekir. Uzmanlar yaz kış demeden dört mevsim boyunca güneş kremi kullanılmasını öneriyor. Ancak güneş kremi seçerken son derece dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü piyasada bulunan sahte güneş kremleri cildiniz ve vücudunuz için risk oluşturabiliyor. Sahte güneş kremleriyle ilgili bir uyarıda eczacılardan geldi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan da sahte güneş kremlerine karşı tüketicileri uyardı.

Güneş koruyucularının, UV ışınlarını emerek, dağıtarak veya yansıtarak cildi koruduğunu belirten Saydan, koruyucuların sürülerek uygulanan krem, losyon, yağ, sprey veya jel formunda kozmetik preparatlar olduğunu dile getirdi.

Yıllık ortalama 10 milyon kutu güneş koruyucu ürünün satıldığını belirten Saydan, güneş kremlerinin, geniş spektrumlu olması, kızılötesi ışınlara karşı da koruma sağlaması gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Bu özellikleri barındırmayan ürünler güneşten tam koruyamaz ve ilgili ürünler cilt yaşlanmasına karşı etki, lekelenmeyi önleme, en önemlisi güneş yanığı ve ilerleyen dönemlerde cilt kanseri riskine karşı koruma işlevlerini yerine getiremez."

SAHTE GÜNEŞ KREMLERİNE DİKKAT!

Güneş kremlerinin ithal edilen ve fiyatları yüksek ürünler olduğunu, bunun için internet üzerinden satılan sahte güneş kremlerinin vatandaşlara cazip gelebileceğini ifade eden Saydan, sahte güneş kremleri, cilt sağlığı için büyük tehlike oluşturabileceğine dikkati çekti.

Sahte güneş kreminin ciltte akne, yağlanma, tahriş ve kanser gibi hastalıklara yol açabileceğine işaret eden Saydan, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız bilmeli ki, eczanelerde sahte ürün olamayacağı için güneş kremlerini de eczanelerden gönül rahatlığıyla alabilirler. Eczanelerimizde, Sağlık Bakanlığı kontrolünde ve denetiminde çalıştığı için asla sahte ürün bulunmaz. Bu yüzden vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalılar, güneş kremi ve dermokozmetik ürünleri mutlaka eczanelerimizden almalılar."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.