Türk mutfağının geleneksel tatlısı Sütlaç nasıl yapılır?

Ev yapımı sütlaç, sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlandığı için her yaş grubundan insanın rahatlıkla tüketebileceği bir tatlı. Türk mutfağında önemli bir yeri olan Sütlaç\'ın nasıl yapıldığını sizler için araştırdık...

Türk mutfağının geleneksel tatlısı Sütlaç nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan sütlaç, evde kolayca yapılabilen ve herkesin beğenisini kazanan bir lezzet. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu tarif, tatlı krizlerinizi sonlandırmak için ideal bir seçenek sunuyor.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Pirinci yıkayın ve süzün. Ardından tencereye alın.
  2. Üzerine sütü ekleyin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika kaynatın.
  3. Bir kasede nişasta ve şekerleri karıştırın. Bu karışımı sütün içine ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Kıvam aldıktan sonra vanilya özütünü ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  5. Ocaktan alın ve sütlaçı servis kaselerine paylaştırın.
  6. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.