Türkiye’de her geçen gün uyuz vakaları artıyor: Bulaşıcılığı yüksek seviyede!

Türkiye’de her geçen gün uyuz vakalarının arttığını belirten TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, uyuz vakaları geçtiğimiz yıla göre bu yıl yüzde 30 oranında artış gösterdiğini söyledi.

Türkiye’de her geçen gün uyuz vakaları artıyor: Bulaşıcılığı yüksek seviyede!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye’de her geçen gün uyuz vakalarının arttığını belirten Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, uyuz vakalarının geçtiğimiz yıla göre bu yıl yüzde 30 oranında artış gösterdiğini dile getirdi.

Son yıllarda Türkiye’nin yoğun göç aldığını, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından insanların kötü koşullarda ve suya ulaşımda yaşanan problemlerin uyuz hastalığının artmasına neden olduğunu ifade eden Saydan, İstanbul ve Ankara’da uyuz vakalarının arttığına dikkat çekti.

whatsapp-image-2024-01-21-at-12-23-57.png

UYUZ SON DERECE BULAŞICI VE KAŞINTILI BİR CİLT RAHATSIZLIĞI!

Uyuz böceğinin derinin üst tabakasına istila ettiğini belirten Saydan, hastalığın son derece bulaşıcı ve kaşıntılı bir cilt rahatsızlığı olduğunu dile getirdi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Böceğin deri bölgesine yumurtladığını aktaran Saydan, uyuz hastalığının çok ilginç bir hastalık olduğunu, uyuzun kendiliğinden geçen ve iyileşen bir hastalık olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Hasta özellikle geceleri uykudan uyandıracak kadar şiddetli daha da artan bir kaşıntı hastalığının en büyük belirtisidir. Kaşıntılar daha çok el, ayak parmakları arası, bilekler, koltuk altı, göbek deliği, bel, meme ucu ve kasık bölgesi gibi deri kısımlarında meydana gelir. Ayrıca deride kızarıklık ve döküntü de görülebilir. Uyuz hastalığında en yaygın tedavi yolu reçeteli ilaçlardır. Bunların başında krem ve losyonlar geliyor. Uyuzdan kurtulmanın yolu ilaçlardır. Reçeteli ilaçlar uyuzu geçirmenin en garantili yoludur.”

YAKIN TEMAS!

Nurten Saydan, uyuz hastalığının özellikle sonbahar ve kış mevsiminde artış gösterdiğine, kalabalık ortamlarda uyuzun daha çok hızla yayıldığına işaret ederek, “Uyuz hastalığı; kalabalık olan okul, hastane ve askeri kışla gibi bölgelerde daha çok görülür. Uyuz, bir kişiden başka bir kişiye en az 15-20 dakika arasında doğrudan ve yakın temas ile bulaşır.” dedi.

Nurten Saydan, uyuz hastalığında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini tamamladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.