Uzmanlar uyarıyor: Aşırı şerbetli ve yağda kızartılan tatlılardan uzak durun!
İftardan sonra aşırı şerbetli ve yağda kızartılan tatlıların tercih edilememesi gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, Sütlaç, güllaç, muhallebi gibi sütlü tatlıların haftada bir gün tüketilebileceğini söyledi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, iftar öğünlerinde aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirtti.
Aşırı şerbetli ve yağda kızartılan tatlıların sindirim problemlerine ve kan şekeri düzensizliklerine yol açabileceğine işaret eden Nasuhbeyoğlu, tatlı tüketiminin iftardan en az 2 saat sonra yapılması gerektiğini söyledi.
Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Nasuhbeyoğlu, iftardan önceki uzun açlık sürecinin kan şekerinde düşüşe neden olabileceğini belirtti.
Kararlı beslenme alışkanlıkları geliştirmek için yemek seçimine ve yemek süresine özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Nasuhbeyoğlu, ramazan ayında tatlı krizlerinin önüne geçmek için haftada 2 porsiyonu geçmeyecek şekilde sütlü tatlılar tüketilebileceğini dile getirdi.
Nasuhbeyoğlu, şeker hastalığı (diyabet) olmayanlar için haftada bir gün sütlü bir tatlı veya meyve tatlısı tercih edilebileceğini aktardı.
SÜTLÜ TATLILAR TERCİH EDİLMELİ!
Evde yapılan, içeriği bilinen sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Nasuhbeyoğlu, iftarda ağır tatlıların sindirim sistemine zarar verebileceğini belirterek, meyveli tatlıların posa ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.
Sütlaç, güllaç, muhallebi ve dondurmanın tercih edilmesi gerektiğini belirten Nasuhbeyoğlu, mevsim meyveleriyle hazırlanan kompostoların ve kuru meyvelerle yapılan hoşafların da tatlı tüketiminde uygun seçenekler olduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.