Uzmanlardan kritik uyarı! Renkli lens kullananlar buna dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, popüler hale gelen renkli lenslerin sağlık açısından büyük risk taşıdığına dikkati çekti. Gökçe, bu tür lenslerin göz sağlığına zarar verebileceğinin altını çizdi.

Uzmanlardan kritik uyarı! Renkli lens kullananlar buna dikkat
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Renkli lens kullanımının özellikle genç yaştaki bireyler arasında daha popüler hale geldiğini aktaran Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, bu tür lenslerin dikkatli kullanılmadığı zaman göz sağlığına zarar verebileceğini söyledi.

Emine Gökçe, "Genç hastalarımız göz rengi değişikliği konusunda çok istekli; ancak renkli lenslerin oksijen geçirgenliği şeffaf lenslere göre oldukça düşüktür. Bu nedenle uzun saatler boyunca kullanılması göz sağlığını ciddi şekilde olumsuz etkileyebilir." dedi.

renkli-lnsler.jpg

GÖZ RENGİ DEĞİŞİKLİĞİ SAĞLIKLI MI?

Göz sağlığının estetik kaygılardan önce geldiğini vurgulayan Gökçe, "Son dönemde revaçta olan göz rengi değiştirmek için uygulanan işlemleri biz göz doktorları olarak tavsiye etmiyoruz. Sağlıklı bir göz, her türlü estetik müdahalenin ötesinde, korunması gereken en değerli şeydir." diyerek gençleri bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Son olarak estetik işlemler hakkında bir uyarıda daha bulunan Doç. Dr. Gökçe, "Göz ve çevresi operasyonlarını, uzman göz doktorlarının yapması çok önemli. Hastaların göz ve çevresini ilgilendiren operasyonlarda özellikle uzman göz hekimlerini tercih etmelerini sağlık açısından daha doğru olarak değerlendiriyorum.” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.