Vatandaşlar, mevsimsel hastalıklara karşı aktarların kapısını çalıyor! Pekmez ve bal revaçta

Sonbaharın gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve diğer mevsimsel hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. Havaların soğumasıyla beraber özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla ıhlamur gibi bitkisel ürünlere talep arttı.

Vatandaşlar, mevsimsel hastalıklara karşı aktarların kapısını çalıyor! Pekmez ve bal revaçta
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Havaların soğumasıyla birlikte, hastalıklara karşı direnç kazanmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tutmaya başladı. Aktarların en çok satan ürünleri arasında ıhlamur, papatya çayı, ada çayı ve kış çayı gibi doğal bitkiler yer alıyor. Aktarlık yapan Hasan Öner, bu dönemde bağışıklığı güçlendirmek için 32 çeşit baharatı barındıran atom çayının yanı sıra bal ve pekmeze olan talebin arttığını belirtti.

ihlamur.jpeg

Mevsim geçişlerinden dolayı soğuk algınlığı ve öksürük gibi şikayetlerle gelen vatandaşların, bağışıklığı güçlendirmek için genellikle kış aylarında atom çaylarını tercih ettiğini söyleyen Öner, “Atom çaylarının içinde 32 çeşit baharat bulunuyor. Zencefil, zerdeçal, nar çiçeği, tarçın ve kuşburnu gibi baharatları barından çay çeşididir. Bu çayların yanı sıra takviye edici olarak kapsüller kullanılıyor. Kozalak, zencefil macunu, bal ve pekmez tüketimi de oldukça önem arz ediyor.” dedi.

pekmez.jpeg

“DOĞAL VE KATKISIZ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN”

Bal ve pekmeze olan ilginin giderek arttığını bildiren Öner, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin doğal ve katkısız ürünlere yönelmesi gerektiğine dikkat çekti. Öner, “Bal ve pekmezin şifası oldukça yüksek olduğu için talepte artıyor. Genellikle el yapımı pekmezlerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Marketlerden alınan pekmezlerin içinde yüzde 90 oranında katkı maddesi bulunuyor. Biz de katkı maddesi çok yüksek olan ürünlerden vatandaşların uzak durmasını öneriyoruz. Ürünlerimizi alırken her şeyi tamamıyla görüp alıyoruz ve tadına bakıyoruz. Daha sonra insanlara sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

1.jpeg

ÖNER: YILBAŞINDAN ÖNCE VE SONRASINDA ZAM BEKLİYORUZ

Baharatlarda ve bitkilerde fiyatların arttığını bildiren Hasan Öner, yılbaşından önce ve sonra fiyatların yükselebileceğine işaret ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ihlamurun kilosu geçen yıl da yüksekti bu yıl da yüksek. Ihlamurun kilosu bin 800 TL, kış çayının kilosu ise bin TL. 40 gramlık paketli ıhlamuru 120 TL’ye verirken kış çayını ise 50-100 gramını 100 TL’ye satıyoruz. Ayrıca el yapımı olan balın kilosu 400 TL’den satışa sunuyoruz. Ürünlerimizde iade imkânı da sunuyoruz. Yılbaşına kadar zam gelecek hatta yılbaşından sonrada zam bekliyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.