Yağlı cilde sahip olanlar dikkat: Bu ipuçları sizi ilgilendiriyor!

Yağlı bir cilde sahip olan insanlar genellikle gün içinde ciltte yağlanma ve sivilceden şikayet ediyor. Yağlı cilt problemlerini en aza indirmek için uzmanlar tarafından verilen ipuçlarını sizler için derledik.

Yağlı cilde sahip olanlar dikkat: Bu ipuçları sizi ilgilendiriyor!
Yayınlanma:

Yağlı cilde sahip çok sayıda insan, bu cilt tipinin getirdiği bazı olumsuz sonuçlarla baş etmek zorunda kalıyor. Günlük hayatta tüketilen besinlerle de ilgili olabilen ama daha çok genetik faktörlerle ilişkili olan yağlı cilt çoğu zaman ciltte parlama, siyah nokta ve sivilce gibi problemleri de beraberinde getiriyor.

Uzmanlar yağlı cilde sahip olan insanlar için önerdikleri bakım sırlarıyla, yağlı cilt problemlerinin en aza indirgenebileceğini açıklıyor ve cilt bakım rutinlerini düzenleyerek parlama, siyah nokta ve sivilce oluşumunun kontrol altına alınabileceğini söylüyor.

UZMANLARDAN BAKIM SIRLARI

Yağlı cilt için önerilen başlıca rutinlerden bir tanesi hassas temizlik. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, hafif bir temizleyici kullanılarak uygulanan cilt bakımı, cildin temizlenmesini sağlayarak, fazla yağdan arınmasını sağlıyor.

yaglicilt.jpg

Yağlı ciltlerin bakımında yalnızca cilt temizliği yetmiyor. Temizlemenin ardından kullanılacak alkol içermeyen tonikler ve Hafif, su bazlı, yağsız nemlendiriciler cildi nemlendirerek, yağ dengesini korumasını sağlıyor.

Yağlı ciltlerin bakımında en önemli noktalardan bir tanesi ise güneş kremi kullanmak. Yağlı ciltler için de son derece önemli olan güneş kreminin yağsız ve su bazlı olanları öneriliyor.

cilt-tonik.jpg

Haftada bir veya iki kez kullanılan hafif bir yüz peelingi de, ölü cilt hücrelerini temizleyerek siyah nokta ve akne oluşumunu azaltıyor ve cildin daha aydınlık görünmesini sağlıyor.

Bu rutinler yağlı ciltleri dengelemek için önemli adımlar olsa da yağlı bir cildi dengelemenin en can alıcı noktası günlük hayattaki besleme rutinine dayanıyor. Günlük bol su içmek ve yağlı besinlerden uzak kalmak da cilt yağlanmasının önlenmesi amacıyla ciddi bir önem taşıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.