Yufkacılar Odası Başkanı uyarıyor: Yufkayı yufkacıdan alın

Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Akın Yüksel, yufka konusunda vatandaşı uyararak, “Marketlerde satılan yufka makine yufkası. Bu yufkanın içeriğinde katkı maddeleri bulunuyor. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen maddeler var. Vatandaşımızı uyarıyoruz: Mahallenizdeki esnafınızdan yufka alın. Esnafa destek olun.” dedi.

Yufkacılar Odası Başkanı uyarıyor: Yufkayı yufkacıdan alın
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Akın Yüksel, anadolugazete.com.tr’ye, ekonomik krizin küçük esnafı negatif yönde etkilediğini ifade etti.

Yüksel, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, bu ekonomik krizde unlu mamul üretimi yapan esnafın daha çok mağdur olduğunu söyledi.

Yufka ve kadayıf gibi unlu mamul üretimi yapan esnafın zor durumda olduğunu vurgulayan Yüksel, “Ciddi bir enflasyon sıkıntısı yaşıyoruz. Her geçen gün her şeye zam geliyor.” dedi.

whatsapp-image-2023-11-20-at-11-36-09.png

GİDERLER ÇOK FAZLA!

Hammadde, kira, sigorta, akaryakıt, elektrik ve doğalgaz gibi birçok kalemde esnafın giderleri olduğunu belirten Yüksel, “Esnaf ayakta kalmaya çalışıyor. Mücadele ediyoruz. Yufkacı esnafının hammaddesi undur. Unun çuvalı neredeyse 900 liraya dayandı. Kiralar uçtu. Doğalgaz faturalarını esnaf nasıl ödeyecek bilmiyorum." diye konuştu.

ZİNCİR MARKETLERDE SATILAN YUFKA MAKİNE YUFKASI!

Yufka ve kadayıf ürünlerinin vatandaşların sofralarının vazgeçilmezi olduğunu belirten Yüksel, vatandaşların ünlü zincir marketlerde satılan yufkayı daha çok tercih ettiğini söyledi.

Yüksel, şunları kaydetti:

“Marketlerde satılan yufka ucuz. Yufka marketlerde 25-30 liraya satılıyor. Bu yufkalar makine yufkası. Bu yufkalar ‘hat makinesi’ kullanılarak üretiliyor. Marketlerde satılan yufka makine yufkası. Bu yufkanın içeriğinde katkı maddeleri bulunuyor. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen maddeler var. Vatandaşımızı uyarıyoruz: Mahallenizdeki esnafınızdan yufka alın. Esnafa destek olun. Bizim esnafımız yufka üretmek için büyük emek sarf ediyor. Ancak emeğinin karşılığını alamıyor.”

KRİZ YUFKACILARI VURDU!

Odaya kayıtlı esnaf sayısının her geçen gün düştüğünü vurgulayan Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız ekonomik kriz yufkacı esnafını vurdu. Kira ödeyen esnaf özellikle zor durumda. Dükkanını döndüremiyor. Esnaf kepenk indiriyor. Şu an Ankara’da dükkân kirası ödemeyen, yanında personel çalıştırmayan işletmeler ayakta. Çünkü aile üyeleriyle birlikte çalışıyorlar. Bu esnaf ayakta kaldı. Ancak kira ödeyen, yanında personel çalıştıran esnafın çoğu kepenk indirdi. Yufkacı esnafı mağdur, sesimizi duyurmak istiyoruz.”

ÇIRAK YOK!

Akın Yüksel, yufka ve kadayıf gibi unlu mamul üretimi yapan esnafın yanında çalıştıracak personel bulamadığına da dikkat çekti.

Yüksel, “Çırak yok. Yetiştiremiyoruz. Makine yufkası sağlıklı değil. İçeriğinde katkı maddeleri bulunuyor. Bizim esnafımız yok olursa toplum sağlığı da olumsuz etkilenir.” diye konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.