Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara'da protesto edildi

Resmi bir ziyaret amacıyla üç günlüğüne Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul’dan sonra Ankara’da da protesto edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara'da protesto edildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Resmi bir ziyaret amacıyla üç günlüğüne Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara’da protesto edildi.

Ziyaretine İstanbul'dan başlayan Almanya Cumhurbaşkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle görüştü.

Ardından Ankara’ya gelen Alman Cumhurbaşkanı, Alman mimarisiyle yapılan Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya gelip kent hakkında bilgi alacaktı. Saat 11.20’de yapılması planlanan görüşme öncesi fakültenin önüne gelen yüzlerce vatandaş tarafından İsrail’e verdiği destek nedeniyle protesto edildi.

whatsapp-image-2024-04-24-at-10-50-00.jpeg

Polis, protestoculara müdahale etti. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek. Alman Cumhurbaşkanı, burada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özelle de bir araya gelecek.

protesto2.jpg

Erdoğan'ın kasım ayında Almanya'ya yaptığı günübirlik ziyarette Gazze savaşı nedeniyle İsrail’e verdiği destekten dolayı iki lider arasında soğuk rüzgarlar esmişti. Erdoğan’ın aynı tavrı bugünkü görüşmede de sürdürmesi bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.