'Ankara'da en uygun fiyatlı yer burası'

Ankara'nın meşhur alışveriş noktası Tarihi Ulus Hali'nde, meyve tezgâhları renklenmeye başladı. Yaz mevsiminin gelmesiyle tüketicilerin merakla beklediği soruyu sorduk: Yaz meyveleri ne zaman ucuzlayacak? Yaz meyvelerinin fiyatlarında ilerleyen zamanlarda beklenen değişiklikleri, halin satıcılarından dinledik.

'Ankara'da en uygun fiyatlı yer burası'
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Mayıs ayına yaklaşırken pazarları renklendiren yaz meyveleri de tezgâhlardaki yerini almaya başladı. anadolugazete.com.tr ekibi olarak yaz meyvelerini sizler için inceledik, ilk durağımız ise Tarihi Ulus Hali oldu.

Halde pazarcılık yapan Mahmut Kurt, pazarın son durumunu şu sözlerle anlattı: "Ankara'da hem ucuz hem kaliteli ürün alabileceğiniz tek yer Tarihi Ulus Hali. Dönemsel olarak pahalı bir başlangıç yapan yaz meyveleri, marketlerdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında pazarlarda ve hallerde daha uygun fiyata satışa sunuluyor. Ulus halinde gördüğünüz eriğin kilosu 50 TL iken markette aynı erik 99 TL'den satışa sunuluyor."

meyve3.jpg

"MEYVELER YAZ ORTASINDA DOĞRU UCUZLAYACAK"

Dönemin ilk çıkan meyvelerinin genellikle az miktarda olduğunu ve talebin yüksekliğini vurgulayan Kurt, "Şu an özellikle meyveler alıcıların gözüne pahalı gelebiliyor. Mevsim ortasına doğru üretim artacağı için meyvelerin fiyatı da her hafta düşecek." dedi.

meyve2.jpg

TARİHİ ULUS HALİ GÜNCEL MEYVE FİYATLARI

  • Nektarin: 40 TL
  • Şeftali: 40 TL
  • Erik: 50-70 TL
  • Yeni Dünya (Malta Eriği): 50 TL
  • Kiraz: 100 TL
  • Muz: 50 TL
  • Elma: 30 TL

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.