ATO Başkanı Gürsel Baran'dan boykot açıklaması!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kafe ve restoranlara yönelik yapılan boykot çağrılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Baran, ticaret hayatının bir bütün olduğunu ve fiyat artışlarıyla mücadelede boykotun yeterli olmadığını vurguladı.

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan boykot açıklaması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gürsel Baran, yiyecek-içecek sektöründe yaşanan fiyat artışlarının, dünyanın en büyük sorunlarından biri haline geldiğine dikkat çekti. Ülkedeki tüm sektörleri ve ticareti etkileyen bu durum karşısında hükümetin enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti. Enflasyonla mücadelenin sabır gerektiren bir süreç olduğunu belirten Baran, bu süreçte hükümete güvendiklerini ve desteklediklerini dile getirdi.

Yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, tüketicilere ürünlerin ulaştığı son aşamadaki temsilciler olduğunu vurgulayan Baran, fırsatçılık yapanların olabileceğine dikkat çekti. Ticaret Bakanlığının fahiş fiyat uygulamalarına karşı denetimlerini sürdürdüğünü ve cezai yaptırımlarına devam ettiğini belirtti.

"SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLER..."

Sosyal medyada başlatılan boykot çağrısının sektörü ve ilişkili diğer sektörleri olumsuz etkileyeceğini ifade eden Baran, binlerce işletme ve çalışanın mağduriyet yaşamasına neden olabileceğini dile getirdi. Ticaret hayatının bir bütün olduğunu ve fiyat artışlarıyla mücadelede birlik ve beraberlik içinde katkı sağlanabileceğini vurgulayan Baran, boykotun yerine daha yapıcı çözümlerin aranması gerektiğini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.