Ayaş’ta Selami Başer Konağı açıldı

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ayaş'ın Ankara’nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, Selami Başer Konağı'nın ilçenin gelişmesine büyük katkı sunacağını söyledi.

Ayaş’ta Selami Başer Konağı açıldı
Yayınlanma:

Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şubesi “Selami Başer Konağı”, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine; Ayaş Kaymakamı Muharrem Eligül, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, eski Ankara Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Ayaş Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Muhsin Özdemir, eski Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Prof. Dr. Feriha Akpınarlı ve Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu Şefi Tahir Aydoğdu katıldı.

ayas2.jpg

Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şubesi “Selami Başer Konağı”nın açılışında konuşan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, “Seymen ve Bacıerenlere ev sahipliği yapacak merhum Selami Başer başkanımızın adının yaşatılacağı konağımız, Ayaş Kent Müzesi ve Ayaş Kütüphanesi işlevleri yanında; sazıyla, sözel kültürüyle, oyunlarıyla, toplantılarıyla Ayaş geleneklerinin yaşatıldığı, Ayaş mutfağının tanıtıldığı ve Ayaş üzerine bilimsel toplantıların yapıldığı Ayaş Akademisi işlevi görecektir.”

ayas3.jpg

Özaslan, Ayaş'ın Ankara’nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, ilçenin rafine bir kültürü olduğunu ifade etti.

Özaslan, konağın Ayaş kent müzesi işlevi göreceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ankara Kulübü olarak, başta birinci misyonumuz; Ankara gelenekleridir ve Anadolu’nun en köklü geleneği olan Seymenlik geleneğini yaşatmaktır. Bir de Anadolu bacılarının devamı niteliği taşıyan Bacıeren geleneğini yaşatmaktır. Bunun yanında ferfene, saya gezmesi, edebiyat, müzik ve yemek kültürü gibi çalışmalar yapmak önceliğimizdir. Seymenlerimize ve Bacıerenlerimize ev sahipliği yapacak konağımız Ayaş’ı en iyi şekilde temsil edecektir. Konağımız, Ayaş Kent Müzesi ve Ayaş Kütüphanesi işlevleri yanında; sazıyla, sözel kültürüyle, oyunlarıyla, toplantılarıyla Ayaş geleneklerinin yaşatıldığı, Ayaş mutfağının tanıtıldığı ve Ayaş üzerine bilimsel toplantıların yapıldığı Ayaş Akademisi işlevi görecektir. Üstlendiği vasıflarıyla diğer ilçelere de örnek teşkil edeceğine inanıyorum."

ayas.jpg

Özaslan, konağın açılışını Selami Başer'in göremediğini dile getirerek, "Merhum Selami başkanımızın, buranın alınmasında, ayağa kalkmasında çok büyük emeği oldu. Ankara Kulübümüzün çok değerli Seymeni, Ayaş Şube başkanımız, Ankara Kulübü Derneği Türk Müziği Koromuzun kurucusu merhum Selami Başer’e Allahtan rahmet diliyorum. Vefamızın bir göstergesi olarak konağımıza onun adını vermekten büyük onur duyuyoruz. İlelebet adı burada yaşayacak" şeklinde konuştu.

Babasının adının konağa verilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu belirten Serkan Başer, babasının Ayaş sevdalısı olduğunu belirterek, “Ankara Kulübü’ne bir Seymen olarak gönülden bağlıydı. Halk müziği, sanat müziği onun tutkusuydu. Ayaş Domatesi tohumu ve yetiştiriciliğine çok emek verdi. Selami Başer adının konağı verilmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Selami Başer’in kardeşi Serdar Başer ise konuşmasında ağabeyi Selami Başer’in adının yaşatılacağı konağın açılışında yer almaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.

Ankara Kulübü Derneği Ayaş Şube Başkanı Behiye Güngör, konağın ilçenin tanıtımında, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişiminde önemli katkı sağlayacağını söyledi. Güngör, “Selami Başer başkanımızın emeği ile alınan ve hazırlanan konağın açılması bize kısmet oldu. Gönül isterdi ki başkanımız da aramızda olsun." dedi.

Ayaş Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Muhsin Özdemir, emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Ayaş Kaymakamı Muharrem Eligül ise konağın, Ayaş’ın zengin folklörü, mahalli el sanatları gibi sahip olduğu kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.