Z kuşağı Google kullanmıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, Z kuşağının internet aramalarında Google yerine TikTok ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına yöneldiğini gösterdi.

Z kuşağı Google kullanmıyor
Yayınlanma:

Özellikle genç nüfus üzerinde odaklanan YPulse adlı kamuoyu araştırma şirketinin çalışmasına göre, 18-24 yaş aralığındaki ABD'li gençlerin %48'i ilk olarak Google'ı tercih ediyor. Bu yaş grubundaki gençlerin %21'i TikTok'u, %5'i ise YouTube'u tercih ediyor. 25-39 yaş aralığındaki katılımcılar arasında ise Google'ın ilk tercih olarak %58 oranında görülmesi dikkat çekiyor.

Google hala internet aramalarında en popüler site olmasına rağmen, genç nüfusta görülen bu tercih değişiminin uzun vadede genel kullanıcı alışkanlıklarını etkileyebileceği belirtiliyor. Gençlerin bu tercihinin arkasında birden fazla neden bulunmakta. Araştırma yetkilisi MaryLeigh Bliss, sosyal medya platformlarının artık sadece "arkadaşlar ve aile üyeleriyle bağlantı kurulan bir ortam" olmanın ötesinde, bilgiye erişimin bir "otobanı" haline geldiğini belirterek, bu platformların geleneksel yapılarını aşarak daha geniş bir alanı kapsamaya başladığını vurguluyor.

Bu değişimdeki bir diğer neden ise Google'ın, 2000'li yıllarda internet kullanımının temeli olarak görülmesine rağmen, günümüz gençlerinin dijital dünyanın doğal sakinleri olarak büyümüş olmaları ve çok daha fazla alternatifle karşılaşmış olmaları. Ayrıca, Google'ın arama sonuçlarında yoğun reklam içeriğine yer vermesi de genç kullanıcıların alternatiflere yönelmesinde etkili bir faktör olarak gösteriliyor. 2 trilyon dolarlık bir gelirin büyük bir kısmını arama sonuçlarıyla ilişkilendirilen reklamlardan elde eden şirketin, son dönemde yapay zeka destekli arama motoru özelliklerine yatırım yapmasıyla gidişatı değiştirebileceği yorumları yapılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.