Bakan Şimşek: Önceliğimiz fiyat istikrarı

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılış töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Fiyat istikrarı çok önemli. Hedefimiz sağlıklı, sürdürülebilir yüksek büyüme fiyat istikrarı ile mümkündür. " dedi.

Bakan Şimşek: Önceliğimiz fiyat istikrarı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılış töreninde konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ FİYAT İSTİKRARI"

Şimşek, "En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Fiyat istikrarı çok önemli. Hedefimiz sağlıklı, sürdürülebilir yüksek büyüme fiyat istikrarı ile mümkündür. Programımız çalışıyor, arzulanan sonuçları veriyor. Başarmış durumdayız." dedi.

"ENFLASYONU DÜŞÜRMEK SÜREÇ İŞİDİR"

Bakan Şimşek, enflasyona ilişkin, "Türkiye'nin makro ekonomik sorunlarını çözeceğiz. Dezenflasyon zaman alıyor. Enflasyonla mücadele bir süreç işidir, zaman alıyor. Yılın ikinci yarısında sonuçları almaya başlayacağız. Dezenflasyon yılın ikinci yarısından başlayacak." ifadelerini kullandı.

Şimşek, önümüzdeki dönemlerde daha çok yapısal reformların yapılacağını ifade ederek, "Para politikası daha sıkı bir durumda. Gerekli adımları atacağız:" diye konuştu.

"MERKEZ BANKASI'NA DESTEK VERECEĞİZ"

Şimşek, "Merkez Bankası'na destek vereceğiz. Reformalar için mali alanlar oluşturacağız. Yüksek borçluluk büyümenin önünde en büyük engeldir. Geçici olarak büyümede yavaşlama olabilir." dedi.

"KAMUDA TASARRUF ÜZERİNE BİR SÜREDİR ÇALIŞIYORUZ"

Kamuda tasarrufa gidileceğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Tasarruf konusunda çalışmaları nihai bir noktaya getirdik. Kamuda tasarruf üzerine bir süredir çalışıyoruz. Harcama kontrolü yarıda devreye girecek. Ne yapacağımızı biliyoruz."

Şimşek, önümüzdeki yıllarda cari açığın düşeceğine ifade ederek, "Cari açık yüzde 2 buçuğun altında olacak. Zor bir dönem. Depremin etkisi büyük. Mutlaka ve mutlaka ilave tedbir alacağız." ifadelerini kullandı.

Şimşek'in konuşmasından öne çıkan satırlar;

-Dışardan doğalgaz ve petrol alıyoruz.

-Önümüzdeki 10 yıl içinde 100 milyar dolarlık yatırım yapacağız.

-Petrol fiyatları bu seviyede kalırsa 77 milyar dolar civarında ithalat yapacağız.

-Üst orta gelirli ülkeler grubundayız, bu sene yüksek gelirli ülkeler grubuna girebiliriz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.