Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek vefatının 18'inci yılında anıldı!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Ali Ekber Çiçek’in vefatının 18. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Kazdağları eteklerindeki kırsal Tahtakuşlar Mahallesi’nde gerçekleşen programda, Çiçek’in anısına bir araya gelenler, onun sanatını ve kişiliğini yâd etti.

Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek vefatının 18'inci yılında anıldı!
Yayınlanma:

Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek, vefatının 18'inci yılında Balıkesir Edremit'te mezarı başında anıldı.

MEZARI BAŞINDA SEVDİKLERİ TARAFINDAN TÜRKÜLERİYLE ANILDI

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yaptığı konuşmada, Çiçek’in ölümünün üzerinden geçen 18 yıla rağmen her yıl daha fazla insanın anma etkinliklerine katıldığını belirtti. Bu durumun, Çiçek’in sanatının ve kişiliğinin unutulmaz olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Etkinliğe katılanlar arasında bulunan Ali Ekber Çiçek’in kızı Ebru Çiçek, katılımcılara teşekkür ederek duygularını dile getirdi. Babasının yokluğunu her zaman hissettiklerini ifade eden Ebru Çiçek, "18 yıl belki 18 gün gibi. Bugün buraya kimseyi zorla getiremeyiz, hepinizin ayaklarına sağlık. Gönülden geldiğinizi o kadar iyi biliyorum ki, bizi yalnız bırakmadığınız için sağ olun." dedi.

Anma etkinliğine katılanlar, Ali Ekber Çiçek’in kabrine karanfil bırakarak dua ettiler. Ayrıca, Çiçek’in yakın arkadaşı Adil Asker Yıldız ve Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır, onun unutulmaz eserlerini seslendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.