İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: SİBERGÖZ-34 operasyonlarıyla 11 şehirde 47 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, "Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçlarıyla ilgili operasyonların 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini duyurdu. "SİBERGÖZ-34" operasyonları kapsamında 47 şüphelinin yakalandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: SİBERGÖZ-34 operasyonlarıyla 11 şehirde 47 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, siber suçlarla mücadelenin sürdüğünü vurgulayarak, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların sonuç verdiğini ifade etti. Operasyonların Kocaeli, Adana, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Mersin, İzmir, Denizli, Düzce, Ordu ve Bursa'da gerçekleştirildiğini belirtti.

Şüphelilerin Facebook Marketplace gibi e-ticaret platformlarında "Konteyner, Elektrikli Araba vb." ürünlerin ilanını vererek vatandaşları "Ürün Bedeli" adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıklarının tespit edildiğini aktardı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konulduğunu da belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan polis ekiplerini tebrik etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.