Kolonları kesilen apartmanın davasında 3 tahliye

Nizip ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı'nda 51 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili altı sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kolonları kesilen apartmanın davasında 3 tahliye
Yayınlanma:

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nejdet Alpay, Yılmaz Şahin Yurtyapan, Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S. duruşmada hazır bulunmadı.

Sanık avukatları, vefat edenlerin yakınları ve müşteki avukatlarının da katıldığı duruşmada, sanıklar suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti, Nejdet Alpay, Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt'ün tahliyesine karar verirken, Yılmaz Şahin Yurtyapan'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma, 31 Mayıs tarihine ertelendi.

Furkan Apartmanı'na ait bilirkişi raporunda, proje kontrolünden sorumlu kişilerin asli kusurlu olduğu belirtilmişti. Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından yapılan kusur raporuna göre, apartmanın kolonlarının kesildiği tespit edilmişti.

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.