Ankaragücü, Süper Lig’de Beşiktaş deplasmanında: Beşiktaş’ın stadında tek galibiyet 2002’de

Trendyol Süper Lig’de 33. hafta mücadelesinde Ankaragücü, Beşiktaş deplasmanında puan arayacak. Son maçında Gaziantep FK'yı 3-1 yenen Ankaragücü, kupada da karşılaşacağı rakibine karşı maç öncesinde moralli bir şekilde sahaya çıkacak.

Ankaragücü, Süper Lig’de Beşiktaş deplasmanında: Beşiktaş’ın stadında tek galibiyet 2002’de
Yayınlanma:

Süper Lig’in tek Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü, zorlu geçen sezonun sonlarına doğru Eryaman’ı yeniden kale haline getirmeyi başardı ve 3 maçtır kaybetmediği evinde son 2 maçında 6 puan çıkartarak ligde küme düşme hattıyla 6 puan fark yarattı.

ANKARAGÜCÜ İSTANBUL’DA 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Ankaragücü deplasmanlarda ise adeta kâbus yaşıyor. Bu sezon dış sahada 2 kez kazanan 6 beraberlik 7 de mağlubiyet alan Ankaragücü, Kasım 2023’ten bu yana Ankara dışında galibiyet alamadı. Tolunay Kafkas döneminde Sivasspor’u deplasmanda 3-1 yenen Ankaragücü, Emre Belözoğlu yönetiminde ise sadece Gaziantep FK deplasmanında galip gelmeyi başardı.

Deplasmanlarda üst üste 4 mağlubiyet sonrası Antalyaspor deplasmanından 1 puanla dönen Ankaragücü, İstanbul’da ise biri sezon başındaki Adana Demirspor maçı olmak üzere 8 maçta 4 puan topladı ve hiç galip gelemedi. Ankaragücü’nün İstanbul’da son galibiyeti geçen sezonun sonunda Ümraniyespor’a karşı 2-1 ile gelmişti. O galibiyetin üstünden ise yaklaşık 11 ay geçti.

Bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Beşiktaş ise sezonun en fazla teknik adam değiştiren takımı. Siyah-beyazlılar son olarak Portekizli teknik adam Fernando Santos ile de yolları ayırdı ve geçici olarak takımın başına yeniden Serdar Topraktepe getirildi. Topraktepe bu sezon Beşiktaş ile Rıza Çalımbay sonrası da 3 maça çıkmış ve bu maçlarda 2 galibiyet 1 mağlubiyet almıştı. Ligde 48 puanla dördüncü sırada yer alan Beşiktaş, gelecek sezon Avrupa kupalarında olmak istiyor.

ANKARAGÜCÜ, BEŞİKTAŞ’A KARŞI İSTANBUL’DA 1 KEZ KAZANDI

Ligde son 5 maçını kazanamayan Beşiktaş evinde ise son 3 maçta 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. Evinde 16 maçın 8’ini kazanan Beşiktaş 5 kez yenildi 3 de beraberlik aldı.

3 hafta içinde 3 kez karşı karşıya gelecek iki takım daha önce 94 kez karşılaştı. Bu maçlarda Beşiktaş’ın Ankaragücü’ne karşı büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. 67 kez Ankaragücü’nü yenen Beşiktaş 21 kez berabere kalırken 6 kez de Ankaragücü’ne mağlup oldu. İstanbul’da oynanan maçlarda ise Beşiktaş 43 kez kazandı 4 maç berabere sona erdi. Ankaragücü’nün Beşiktaş’a karşı tek deplasman galibiyeti 2002 yılında 2-1’lik skorla. Ankaragücü geçen sezon Eryaman’da Türkiye Kupası maçında penaltılarla saf dışı bıraktığı rakibine karşı ligde son galibiyetini ise 2011’de Serdar Özkan’ın 1. dakikada attığı golle elde etmişti.

ANKARAGÜCÜ’NÜN BAHATTİN ŞİMŞEK KARNESİ

Süper Lig’de 33. Haftanın açılış maçı olan karşılaşmada Bahattin Şimşek düdük çalacak. Şimşek bu sezon 16’sı Süper Lig’de olmak üzere 18 maçta düdük çaldı. Şimşek bu maçlarda sadece 2 kez kırmızı kart kararı verirken 8 kez de beyaz noktayı gösterdi. Ankaragücü, Bahattin Şimşek’in yönettiği maçlarda bu sezon Kasımpaşa’ya 3-2 mağlup olurken, Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi 3-0 yendi. Şimşek, Beşiktaş’ın ise 2020-2021 sezonundan sonra ilk kez maçında düdük çalacak.

Tecrübeli hakemin kariyerinde en çok maçını yönettiği takım olan Ankaragücü, bu maçlarda 6 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet aldı. Beşiktaş ise Şimşek’in yönettiği 4 maçı da gol yemeden kazandı. Şimşek Ankaragücü’nün maçlarında karşılıklı birer kırmızı kart ve penaltı kararı verdi ve toplam 34 sarı kart gösterdi.

EMRE BELÖZOĞLU, BEŞİKTAŞ’A KARŞI

Serdar Topraktepe ve Emre Belözoğlu ilk kez teknik direktör olarak karşı karşıya gelecek. Belözoğlu, Beşiktaş’la ise daha önce 5 kez karşılaştı ve 2 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. Genç teknik adamın Tüpraş Stadyumunda ise 2 maçta mağlubiyeti yok.

ANKARAGÜCÜ İLK 11'İ:

BEŞİKTAŞ İLK 11'İ:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.