Ömercan Özmen

Ömercan Özmen

1.Lig’de ve 2. Lig’de kader haftaları

1.Lig’de ve 2. Lig’de kader haftaları

Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig’de son 3 hafta mesaisi başlıyor… Bir üst lige yükselecekler, hayallerine veda edeceklerin belirleneceği kritik maçlar öncesi heyecan dorukta…

Ligde şampiyonluğunu ilan eden YılportSamsunspor’unardından Süper Lig’e yükselecek ikinci ekip olmak için özellikle Çaykur Rizespor ve Pendikspor mücadele ediyor.

Birer maçları fazla 59’ar puanlı Sakaryaspor ile Eyüpspor’un yanı sıra 57 puanlı Göztepe ve 55 puana sahip Bodrumspor, son 3 haftada play-off barajında yer alıyor. Bu takımların takipçileri Manisa FK, BeyçimentoBandırmaspor ve Ankara Keçiörengücüde play-off şansını sonuna kadar zorlayacak.

Altaş Denizlispor’un lige veda etmesinin ardından gözler diğer takımlara çevrildi. 31 puanlı Gençlerbirliği, 33 puana sahip Erzurumspor FK, 34’er puanlı Altınordu ile Altay’ın yanı sıra 38 puana sahip Tuzlaspor’un matematiksel olarak ligden düşme ihtimali bulunuyor.

Erzurumspor FK ile Gençlerbirliği’nin yarın Bursa’da karşılaşacağı ligde bir maçı fazla Altay, ligden düşmesi kesinleşen Altaş Denizlispor ile İzmir’de, Altınordu ise deplasmanda Bodrumspor ilenefes kesen maçlara çıkacak.

TFF 2. LİG’İN HEYECANI BİR BAŞKA OLUYOR…

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Çorum, Kırmızı Grup’ta ise Kocaelispor 1. Lig’e yükselmeyi garantilemek istiyor.

Sezonun tamamlanmasıyla gruplarını ilk sırada tamamlayanların direkt olarak 1. Lig’e çıkacağı 2. Lig’de, ikinci sırada yer alanlar ise doğrudan play-off üçüncü turuna yükselecek. Play-off birinci turunda normal sezonda gruplarında üçüncü ile altıncı takım, dördüncü ile de beşinci takım, tek maç eleme usulüne göre karşılaşarak, hedefini gerçekleştirmeye çalışacak. Çift maç üzerinden oynanacak ikinci turu geçenler üçüncü turda grupların ikinci sırasındaki takımlarla karşılaşacak. Üçüncü turda galip gelen iki grubun finalistleri 1. Lig vizesi için mücadele edecek.

spor.jpg

TFF 2. Lig’de gözler bir yandan Çorum ve Kocaelispor’un şampiyonluğunda diğer yandan ise lige veda edecek takımlarda olacak. Beyaz Grup’ta küme düşmesi kesinleşen Sivas Belediyespor, Bayburt Özel İdare ve Tarsus İdmanyurdu’nunardından bir takım daha lige veda edecek. Kırmızı Grup’ta ise Pazarspor ve Baynet İnşaat Balıkesirspor lige veda etti. 6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hakları dondurulan Adıyaman FK ile Diyarbekirspor’un ligden çekilmeleri ise kabul edilmişti.

2022-2023 sezonunda son 3 haftaya girilen TFF 3. Lig’de de normal sezon heyecanı kritik maçlarla devam edecek.

Süper Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında kızışan şampiyonluk yarışının yanında 1. Lig ile 2. Lig’in de ateşi yükseldi. Tüm takımlara sakatlıktan uzak, başarılı bir sezon sonu diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömercan Özmen Arşivi