Erol Tosun

Erol Tosun

Acele enkaz kaldırma acele konut bu ne telaş...!

Acele enkaz kaldırma acele konut bu ne telaş...!

Daha enkazlar kalkmadan hemen konut derdine düşmek nedir Allah aşkına. Enkazlardan kesinlikle numune alınmalı bu birincisi, ikincisi ise insanlar enkaz kaldırırken eğer sağ kaldılarsa, kalmadılarsa bir yakını enkaz kaldırılırken mutlaka başında olmalı kurtarabildikleri bırakın parayı ve ziyneti fotoğraf albümü bile kıymetli değil mi sizce?

İzmir depreminde uygulanmıştı burada neden uygulanmasın, efendim zaman alır diyebilen olabilir koordineli çalışılırsa almaz almaz merak etmeyin Allah aşkına insanlar yakınlarını kaybetmiş bari bir tanede olsa bir hatıra kaldıysa onun alsınlar.

Bilim insanları ve teknik üniversitelerden oluşan heyetlerce zemin etüdü yapılmadan, bunlar raporlaştırılmadan, fay hatlarının mevcut güzergahı ve kolları teknik anlamda teyit edilmeden, imar planları yeniden gözden geçirilmeden, ince eleyip sık dokumadan bu inşaat acelesi ne anlam vermek mümkün değil.

Bir çadırları temin edin vatandaş dondu oralarda siz acele inşaat derdindesiniz, bir konteynerleri kurun vatandaş kendine gelsin herkes bölgede başını sokacak çadır derdinde, sarılacak battaniye derdinde iken bu inşaat sevdası öne alınmamalı, bölgede teknik anlamda jeolojik, jeofizik, jeodezi ve jeomorfolojik ön tespitler aceleyle oldubittiye getirilmeden özenle yapılmalı.

Bilimsel temele dayanmayan imar afları, mühendislik hizmeti almamış sağlıksız ve güvensiz yapı stoklarına kanuni kılıf vermeden ne farkı olur yeni İnşaatların Allah aşkına. Doğal eşikler yeniden değerlendirilmeli. Sadece tarihi ve kültürel öneme haiz yapılar yerinde onarılmalı ancak ve ancak yeni yapılaşmaya kesinlikle izin verilmemelidir.

Efendim bölgenin mimarisine uygun yeni yapı, katı az olacak diyerek bilimsellikten uzak değerlendirmelerle inşaat hevesine düşmek vatandaşa hizmet asla değildir. Olsa olsa bir kaç kişinin inşaattan para kazanmasına aracı olmaktan başka bir önemi yok. Yeni inşaatların, deprem dirençli kentler inşa edilmeli, belki de jeolojik bilimsel raporlar incelendikten sonra şehirlerin bulundukları noktalardan taşınması gerekebilir.

Lütfen kendinize gelin Genel Seçimler kulağımızın dibinde, yerel seçimler 1 yıl içerisinde olacak şehirlerin geleceğini ömürlük olarak tekrar karartmayın bu şehirlerin geleceğini yeni gelecek iktidar belirlesin, acele inşaat ihalesi derdine düşmek rant çağrıştırıyor kısa günün karı bizim olsunu çağrıştırıyor elinizi çekin bitmesine kısa zaman kalan iktidar ömrünü kazanca çevirme gayretine düşmeyin, gözünüze çarpan her şeyi rant olarak, beton olarak gördünüz bari depremi ranta çevirmeyin…!

YETER YETER YETER…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Tosun Arşivi