Enver Baltaş

Enver Baltaş

Analiz

Analiz

Savunma sanayimiz içinde beyan edilen yaklaşık 700 proje devam ediyor. Bu projelerde zaman zaman teknik, idari mali, siyasi hatalar ve/veya handikaplar ortaya çıkabilir Bunlardan dolayı da gecikmeler de olabilir. Bütün bunlar meseleye nasıl bakıldığıyla ilgili olmak üzere farklı kesimlerde farklı tepkiler de ortaya çıkarabilir Buraya kadar hepsine eyvallah.

Ancak farklı tepkilerin neye ve kime hizmet ettiği de mutlaka sorgulanır. Eğer içinde iyi niyet taşımadığı, ülkeye katkısının olmadığı, hatta süreçleri yavaşlatmak durdurmak, ülkeyi yarım akılla başkalarının çıkarına uyacak şekilde dizayn etmek amacıyla algı operasyonu niyeti taşıdığı düşüncesi oluşursa o zaman ona göre de cevabı alırlar

Eski çağlarda savaşlarda birer birer öne çıkıp çarpışılırmış, şimdi bu algı tacirleri aynı sayıda Rafale ve F16 uçağının karşılaşacağı veya ne var ne yok iki tarafın da aynı anda tüm uçaklarını ortaya süreceğini bize kaptırıp basit bir mukayese ile fikirlerimize yön vermeye çalışıyorlar. Eğer onlar öyle inanıyorlarsa devam etsinler, sakıncası yok. Buna yunan spiker bile güler(bizim silahlarımızı anlatırken adamcağızın hiç tebessüm ettiğini görmedim).

Savaş uçakları birer platformdur, bunu en iyi bilenler de bu gibi konuya hakim insanlardır Bunların tamamen dışında taktik ve strateji denen kavramları da göz ardı etmek böyle bir topluluğa boş yapmaktır. Tarihte sadece sayısal ve veya nitelik olarak kıyaslandığında önde sanılan nice ordu yerle bir olmuştur. Onun için sadece materyalist bir yaklaşımla insanların kanaatlerini değiştirebileceğini zanneden zavallılar sadece kendileri için zaman kaybına yol açarlar, ülkesi için eksik, gedik her şartta iyi niyetini ortaya koyanlar da istikametlerini doğrulama fırsatı bulurlar

Burada ısrarla ülkemizi İran-Yunanistan-mısır gibi ülkelerle aynı ligde gösterip algıyı yönetmeye çalışanlar bu zırvalarıyla baş başa avunup dursunlar. Bizim için NATO, ABD, Çin, Rusya hepsi birdir. NATO üyeliğimizin ortaya çıkışı, devamındaki süreçler, sözde müttefiklerimizin mistik şartlanmışlıkları ve hedefleri ayrı ayrı değerlendirilebilir ama sözde müttefiklerimiz için de bizim için de bu müttefiklik samimiyetsiz ama zaman kazanmak için sürdürülen süreçlerdir. Aynı şekilde S400, 6 tane F35, 1,4 milyar dolar vs. bu yalan süreçte zaman kazanmak için her iki taraf açısından masadaki yalandan argümanlardır daha fazlası olamaz. Savaş bir bilgisayar oyunu da değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yakışan her şartta ülkesinin yanında olmasıdır.

Devam eden projelerimiz bittikçe düşmanlarımızla aramızdaki silah niteliği ve niceliği farkı azalacaktır. Bu handikapların ortadan kalkması, hatta ihracata dönüşmesi ve bu yolla gerçek müttefikler kazanma ihtimalimiz en az düşmanlarımız kadar ruhunu şuraya buraya satmışları da üzmektedir ve üzmeye devam edecektir inşallah.

Sonuç KERVAN YÜRÜYECEK saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi