Ankara Büyükşehir Belediyesi sağanak yağışın ve yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı: 70 kilogram yağış...

Ankara Valiliği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önceden yaptığı uyarılar doğrultusunda Ankara'da bir süredir beklenen sağanak yağış hayatı adeta felç etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sağanak yağışın ve yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı: 70 kilogram yağış...
Yayınlanma:

Şehir genelinde şiddetli yağışlar bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu, araçlar ve insanlar göle dönen yollarda mahsur kaldı.

70 KİLOGRAMA YAKIN YAĞIŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yoğun yağışın ardından hızla harekete geçerek kamuoyunu bilgilendirdi. 1444 araç ve 2441 personel ile teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürdüklerini duyuran ABB, personellerin su birikintilerini tahliye etmek, trafiği yönlendirmek ve mahsur kalan vatandaşlara yardım etmek için görev başında olduğunu belirtti. ABB, ayrıca Ankara'ya şu ana kadar 70 kilogram civarında yağış düştüğünü aktararak ilçelere yağan yağmurun rakamlarını paylaştı. ABB'nin verilerine göre Yenimahalle, Sincan, Altındağ ve Çankaya en çok yağışın düştüğü ilçeler oldu.

Şehirdeki acil durumlara müdahale etmek ve vatandaşların taleplerine cevap vermek için Başkent 153 çağrı merkezi de devreye sokuldu. Vatandaşlar, bu çağrı merkezi aracılığıyla herhangi bir acil durumda ilgili birimlere ulaşabilecek.

Ankara'da yaşanan yoğun yağışın neden olduğu olumsuzlukların giderilmesi için tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığı belirtildi. Şehir yönetimi, vatandaşların güvenliğini ve refahını sağlamak için gereken tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.