Ankara Ulus’taki 100 yıllık bıçakçı dükkânında Kurban Bayramı yoğunluğu

Ankara Ulus’ta Şekerciler Sokağı'nda dededen miras kalan 100 yıllık bıçakçı dükkânında hizmet vermeye devam eden Sezai Kaytmaz, Kurban Bayramı öncesinde bıçak ve bileme fiyatları hakkında önemli bilgiler verdi.

Ankara Ulus’taki 100 yıllık bıçakçı dükkânında Kurban Bayramı yoğunluğu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Üçüncü nesil bıçak ustası Sezai Kaytmaz, Kurban Bayramı öncesinde yoğun bir temponun içerisinde olduklarını belirterek, geçen yıla göre bıçak fiyatlarının yüzde 100 zamlandığını, vatandaşların ise daha çok bileme hizmetine talep gösterdiğini söyledi.

Aile yadigarı işletmesinde vatandaşlara her zaman kaliteli hizmet sunduklarını dile getiren Kaytmaz, “Hem bileme hem de Bursa’da özel yaptırdığımız bıçaklarımızı satıyoruz. Kasap, lokanta, market müşterilerimize, bayram zamanı ise ev müşterilerimize hizmet veriyoruz.” dedi.

untitled-1.jpg

“VATANDAŞ ELİNDEKİNİ DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Her yıl Kurban Bayramı öncesinde bıçak bileme için tezgâhların kurulduğunu belirten Kaytmaz, bıçakların işin ehli olan ustalara emanet edilmesi gerektiğini ifade etti. Bıçak fiyatlarındaki yüzde 100’e varan fiyat artışından dolayı bu seneki talebin bileme hizmetinde olduğunu da dile getiren Kaytmaz, “Vatandaş, elindekini değerlendirmeye çalışıyor. Bu yüzden bileme talebi daha fazla. Zamanla kullanılan metaller, aşınıyor. Aşınan bıçaklar bilemeye ihtiyaç duyuyor. Bileme işleminin ardından bıçaklar 3-4 sene daha kullanılabiliyor. Kör bıçak her zaman kendine zarar verir. Hem hayvana hem de kendine zarar verir.” ifadelerini kullandı.

untitled-1-001.jpg

Bu yıl kendi kurbanını kesmek için bıçak talep eden müşterilerinin azaldığını dile getiren Kaytmaz, “Kurban kesiminde bizim gibi eski bıçakçılara gelen vatandaş rahat eder. Kurban kesmeye uygun bıçakları, kaliteli bir şekilde alabilir. Satır, yüzme bıçağı, boğaz bıçağı, doğrama bıçakları gibi her bıçağın kendine göre görevi var. Bizler de talebe göre en uygun bıçağı vatandaşımıza sunuyoruz.” diye konuştu.

“ÜRÜNLERİMİZİ KENDİMİZDEN GARANTİLİ VERİYORUZ”

Bıçak ve bileme fiyatları hakkında bilgilendirme sağlayan Kaytmaz, “Satır fiyatları 800 lira civarında, et doğrama bıçakları 400-450 lira civarında, boğaz bıçakları 500-550 civarında. Bu ürünlerimizi vatandaşa kendimizden garantili olarak veriyoruz. 100 yıllık bir dükkanız, herhangi bir şikâyette kendimiz ilgileniyoruz.

Bıçak bileme fiyatları 20 lira. Satırların bilemesi 40 lira, makine bıçaklarının bilemesi 60 lira. Geçen yıl 15 liraya bıçak bileme, 30 liraya satır bilemesi yapıyorduk.” dedi.

Kaytmaz, ayrıca, zincir marketlerdeki bıçakların ömrünün uzun olmadığını ve temeli eskiye dayanan bıçakçılardan alışveriş yapmanın daha sağlıklı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.