Ankara'da Grand Prix'de ikinci günün kazananları belli oldu

Ankara'da düzenlenen Uluslararası Gençler Artistik Buz Pateni Grand Prix'sinin ikinci gününde heyecan dolu mücadeleler yapıldı.

Ankara'da Grand Prix'de ikinci günün kazananları belli oldu
Yayınlanma:

Uluslararası Paten Birliği (ISU) ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu iş birliğiyle Çayyolu Buz Sporları Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, genç buz dansı, çiftler ve kadınlar serbest program yarışmaları yapıldı.

Genç buz ritim dansı kategorisinde Ukraynalı Iryna Pidgaina ve Artem Koval birinci olurken, ABD'den Hana Maria Aboian ve Daniil Veselukhin ikinci, Alman sporcular Darya Grimm ve Michail Savitskiy ise üçüncü oldu. Genç çiftler serbest kategorisinde ise Kanadalı Jazmine Desrochers ve Kieran Thrashe altın madalya kazanırken, gümüşü ABD'den Olivia Flores ve Luke Wang, bronzu ise Japon sporcular Sae Shimizu ve Lucas Tsuyoshi Honda elde etti. Genç kadınlar serbestte ise Güney Koreli Yuseong Kim birinci, Japon Ami Nakai ikinci ve Kazak Sofia Samodelkina üçüncü sırada yer aldı.

grand-baskan.jpg

"ÜLKEMİZİN TANITIMI AÇISINDAN GURUR VERİCİ"

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Burhan Kurtuluş, Ankara'da böyle önemli bir organizasyonu düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Grand Prix'ye 36 ülkeden toplam 124 sporcunun katıldığını ifade eden Kurtuluş, “Buz tesislerinin artışıyla birlikte ülkemizin buz sporları alanındaki adı daha fazla duyulmaya başladı. Geçen yıl bu organizasyonu İstanbul'da yapmıştık, bu yıl da Ankara'dayız. Böyle önemli organizasyonların üst üste ülkemize verilmesi, tanıtımımız açısından gurur verici. Son derece mutluyuz,” dedi.

Organizasyona bugün yapılacak mücadelelerle devam edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.