Ankara'da sepet işi o isimden soruluyor

Ankara Samanpazarı'nda 40 yıldır sepetçilik yapan Sait Bingöl, Türkiye'de sepet üretiminin azaldığını ve ithal ürünlerin arttığından dert yandı.

Ankara'da sepet işi o isimden soruluyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Sepetçi Bingöl, "Türkiye'de sepet işi ithalata döndü. Eskiden çoktu ama ustalar vefat etti. Yeni kişiler de yetişemeyince üretim azaldı. Sepetler çoğunlukla Uzak Doğu’dan geliyor. Orada biraz daha malzeme çeşitliliği ve içerik olarak daha çok biliyorsunuz. Bugün Çin, dünyaya hitap ediyor. Nüfusu da çok, üretim de. Bizde ise yok maalesef, üretim de bayağı azaldı.” ifadeleriyle sepet üretiminin azalması nedeniyle duyduğu endişeyi dile getirdi.

sepetci3.jpg

“KADINLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Sepet çeşitliliğinin bol olduğunu ifade eden Sait Bingöl, "Sepetlerimiz bahçeye, iç dekorasyona, günlük kullanıma bir çok alana hitap ediyor. Kadınlarımıza bol bol hitap ediyor. Kadınlarımız sağ olsun onlar olmasa zaten aç kalırız. Ekonomiyi ayakta tutan onlar. Onlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

sepetci1.jpg

“HEM HESAPLI, HEM BOL ÇEŞİT ÜRÜN VAR”

Bingöl, Başkentlileri Ankara Kalesi'ne davet ederek, "Kalemizde sadece sepet değil, her türlü ürünler var. Hem hesaplı hem de zevkinize göre bol çeşit ürünler bulabilirsiniz. Aynı zamanda burası tarih kokuyor. Tarih sevenler için de görülmeye değer yerler." dedi.

sepetci2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.