Başkent Ankara sel felaketini yaşadı: Nasıl mücadele edilebilir?

Ankara'da son günlerde yaşanan şiddetli yağışlar, şehirde sel felaketine neden oldu. Yoğun yağışlar sonucunda birçok yol çökerken, dükkan ve evler de su altında kaldı. Kentteki son durum altyapı eksikliklerini ve iklim krizinin etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Başkent Ankara sel felaketini yaşadı: Nasıl mücadele edilebilir?
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Sel felaketi, başta şehrin altyapı sorunları olmak üzere, iklim değişikliğinin etkilerini tartışmaya açtı. Özellikle kentteki altyapı eksiklikleri, şiddetli yağışların yarattığı zararların boyutunu artırıyor.

KENTTE SİL BAŞTAN ÇALIŞMA ŞART

Başkent Ankara, son yıllarda aldığı yoğun yağış ile sel felaketiyle burun buruna yaşıyor. Bu bağlamda, öncelikli hedefler arasında kentteki yağmur suyu drenaj sistemlerinin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin yer alması, yağışlı dönemlerde suyun daha etkin bir şekilde tahliye edilebilmesini sağlayacak.

Ayrıca, şehirde yeşil alanların artırılması ve su emici yeşil altyapı uygulamalarının yaygınlaştırılması; Yeşil koridor ve yağmur bahçeleri gibi projelerle suyun toprakta emilerek sel riskinin azaltılması da alınabilecek önlemler arasında yer alıyor.

Sel uyarı sistemi, şehir planlaması ve toplum bilinci de sel felaketlerinin önlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin imar planlarında sel riski taşıyan bölgeleri belirleyerek yapılaşmayı kontrol altına alacak çalışmalar yürütmesi ve vatandaşı sel önlemleri konusunda bilinçlendirecek faaliyetleri artırması da doğal afetin zararlarını en aza indirmeye yönelik önemli adımlar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.