Fernas Maden İşçisinden Nasıroğlu’na çağrı: “Vicdan azabı çekmesin diye mücadele veriyoruz!”

Ankara'da eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçileri, dün Kurtuluş Parkı’ndan Türkiye Büyük Millet Meclisine çıplak ayakla yürüyerek seslerini duyurmaya çalışmıştı. Eylemde bulunan işçiler, çalışma koşulları ve haklarıyla ilgili taleplerini anadolugazete.com.tr'de bir kez daha dile getirdi. Fernas Maden İşçisi Halit İleri, seslerini duyurana kadar Kurtuluş Parkı’nda kalacaklarını söyledi.

Fernas Maden İşçisinden Nasıroğlu’na çağrı: “Vicdan azabı çekmesin diye mücadele veriyoruz!”
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Manisa’nın Soma ilçesinde AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilikte, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen madencilerin direnişi Ankara'da devam ediyor. İşçiler,10 Ekim Perşembe günü öğle saatlerinde seslerini duyurmak için Kurtuluş Parkı’ndan TBMM’ye yürüyüş gerçekleştirmişti. Olumlu bir cevap alınmazsa eylemlerinin Kurtuluş Parkı’nda devam edeceğine dikkati çeken Fernas Maden İşçisi Halit İleri, bu sorunu çözüme kavuşturana kadar grevlerinin süreceğini bildirdi.

madeniscisii.jpg

"VİCDAN AZABI ÇEKMESİN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ"

Fernas Madenciliğin sahibi Nasıroğlu’na seslenen İleri, şu ifadelere yer verdi: “Biz ona zarar vermiyoruz. O, vicdan azabı çekmesin diye, insanlar onun iş ocağında ölmesin diye mücadeleye veriyoruz. Çalışırken yeri geldi 2 vardiya çalıştırıldık. Bunlara rağmen biz yine patrona para kazandırmaya çalıştırdık. Umarım sesimizi duyar ve haklı olduğumuzu görür.”

madenisci2.jpg

“AİLEMİZDEN AYRI KALMAK BOYNUMUZU BÜKÜYOR”

Manisa’dan Ankara’ya gelirken umutlarının olduğunu söyleyen maden işçisi İleri, bu süreçte yaşadıkları zorlukları anadolugazete.com.tr muhabirine şu sözlerle anlattı: “301 kilometre çıplak ayakla yollarda yürüdük. Bu eylem sürecinde yağmurla ve soğukla mücadele ettik. Bu sürede bayılan arkadaşlarımız oldu. Parklarda yatıp kalktık ki Kurtuluş Parkı’nda yatıp kalkacağız. Kimi zaman ekmeksiz çaysız kaldık. Bunlar önemli değil ama çocuklarımızdan eşimizden ayrı kalmak bizim de boynumuzu büküyor. Çocuğum arıyor, ‘Baba ne zaman geleceksin?’ diye soruyor.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.