Gölbaşı Belediyesi'nden açıklma: Rehabilitasyon süreci sonrası hayvanlar yerlerine bırakılacak

Gölbaşı Belediyesi, son günlerde bir çocuğun sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısına uğramasıyla gündeme gelen olayın ardından, ilçede toplanan sokak hayvanlarının tedavi edildikten sonra yasal zorunluluk gereği alındıkları yerlere geri bırakılacağını duyurdu.

Gölbaşı Belediyesi'nden açıklma: Rehabilitasyon süreci sonrası hayvanlar yerlerine bırakılacak
Yayınlanma:

Belediye ekipleri, köpekleri toplamak için harekete geçtiğinde, bazı vatandaşlar bu işleme karşı çıkarak zorluk çıkardı. Ancak ekipler, yakaladıkları hayvanları barınaklara götürdü. Gölbaşı Belediyesi, konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı ve yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Son günlerde okul, üniversite kampüsleri ve hastane çevresinde çok sayıda sokak hayvanının olduğu yönünde çağrılar alınmıştır. Bir çocuğumuzun panikleyerek kaçarken yaralanması üzerine ekiplerimiz tarafından bölgede çalışma gerçekleştirilmiştir. Uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak tetkik ve kontrollerin ardından gerçekleştirilecek rehabilitasyon süreci sonrasında, yasa gereği hayvanlar alındıkları yerlere bırakılacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokak köpeklerinin beslenmesi, tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılmasının ardından tekrar alındıkları yere bırakılması zorunludur. Belediyemiz, can dostlarımızın sahiplendirilmesi, bakımı ve rehabilitasyonu konularında sürekli olarak çalışmalar yürütmeye devam edecektir. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, herkesin huzur ve güven içinde yaşadığı daha yaşanabilir bir Gölbaşı için çaba sarf ediyoruz. Geçmişte yaşanan olumsuzlukların tekrarlanmaması için her türlü önlemi alacağız. Bugün yaşanan tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında incelemeler ivedilikle başlatılmıştır. Saygıdeğer hayvanseverlerimizin hassasiyetini anlıyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.