"Kakapedia Show/Ankara" programına Seymenler de katıldı

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube ve Genç Seymenler ekibinin Cer Modern'de "Kakapedia Show/Ankara" programında sergilediği gösteri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Uzun süre alkış alan ve tekrar sahneye çağrılan Seymenler, programa ayrı bir renk katan gösterisini uzatmak zorunda kaldı.

"Kakapedia Show/Ankara" programına Seymenler de katıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ege ve Yunan dansları eğitmeni Kaan Temizel’in kurduğu Kakapedia Dans Grubu’nun gösterisinde Ankara’nın kadim Seymenlik geleneğini temsil etmekten dolayı gurur duyduklarını söyleyen Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, şöyle konuştu:

“Ankara’mızın tarihsel bir öneme sahip, Seymenlik geleneğini yaşatan günümüz Seymenleri olarak, Ege kültürümüzün zeybek oyunlarının izlerini taşıyan bir gösteride, kültürel kimliğimizin parçası oyunlarımızı müziklerimiz eşliğinde sergilemekten ve burada dostlarımızla aynı sahnede bir arada güzel bir programda yer almaktan dolayı bizler de büyük keyif aldık. Kakapedia grubuna davetlerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

SEYMENLİK GELENEĞİ SERGİLENDİ

seymen.jpg

Kakapedia kurucusu Kaan Temizel de, “Sergiledikleri performanslarıyla her biri ayrı ayrı övgüyü layık Ankara Kulübü Derneği Seymenlerimiz ile gurur duyuyoruz. Seymenlerimiz programımıza ayrı bir renk, zenginlik kattılar. Ankara'mızın kültür elçileri Seymenlerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.