Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeşil ışık yaktı: Peki, vatandaş ne düşünüyor?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sürekli olarak erken seçim çağrılarının gündemde olduğu bir dönemde, iki büyükşehir belediye başkanı arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda rekabet yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki gizli rekabet konuşulurken, Mansur Yavaş’ın adaylıkla ilgili net açıklamaları bu tartışmaları daha da alevlendirdi.

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeşil ışık yaktı:  Peki, vatandaş ne düşünüyor?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Beypazarı Festivali'nde Cumhurbaşkanlığı adaylık tartışmalarına son noktayı koydu: "Partim aday gösterirse elbette cumhurbaşkanlığına aday olurum ve kazanırız."

Yavaş’ın bu çıkışı sonrası Ankaralılar, onun belediye başkanlığı performansını değerlendirmeye başladı.

İşte vatandaşların Mansur Yavaş hakkında sosyal medyada yaptığı yorum ve değerlendirmeler:

"ESERİN YOK, ANKARA’YI GERİ GÖTÜRDÜN"

Bazı Ankaralılar, Mansur Yavaş’ın belediye başkanlığı performansından memnun olmadığını ifade ediyor. Bir vatandaş, Yavaş’a yönelik eleştirisinde, “Ankara’da eserin yok, bilindik parklarda adın bile geçmiyor. Mogan Park, Mavi Göl, Göksu Göleti ve Harikalar Diyarı hala Gökçek’in eserleri. AnkaPark’ı işletme sözü verdin, ama onu da yapamadın” sözleriyle sert çıkış yaptı. Aynı şekilde bir başka vatandaş da göletlerde yaşanan balık ölümlerine dikkat çekerek Yavaş’ı suçladı.

aday-1.jpg

Başka bir vatandaş ise, Mansur Yavaş’ın altı yıllık görev süresi boyunca 1 kilometre bile metro yapılmadığını belirterek eleştiride bulundu. Ancak, bu eleştiriye karşı çıkan başka bir kullanıcı Yavaş’a destek verdi: "Kışın insanlara doğal gaz yardımı yaptı. Melih Gökçek’in 1 milyar dolara yaptığı AnkaPark çöp oldu."

yavas-8.jpg

"YETER Kİ MANSUR OLSUN"

Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verenler de var. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Mansur Yavaş perişan etsin, umurumda değil, yeter ki Mansur olsun" diyerek Yavaş’a olan güvenini ifade etti. Diğer taraftan, bir vatandaş ise şu sözlerle Mansur Yavaş’a karşı çıktı: “Ankara’yı perişan ettin, şimdi sıra Türkiye’de mi? Sana oy değil günahımı vermem.”

TRAFİK SORUNLARI VE ANKARA’YA YÖNELİK ELEŞTİRİLER DE VAR

Ankara’da yaşanan trafik sorunu, Yavaş’ın en çok eleştirildiği konular arasında. Bir vatandaş, "Önce Ankara’yı yönetin, millet yollarda kalıyor" derken, başka bir kullanıcı ise Yavaş’a şu şekilde destek verdi: “Senin hükümetten daha çok faydan var, yürü be başkan.”

yavas-9.jpg

Belediyelerde işlerin yavaş gittiğini düşünen bir başka vatandaş, “Belediyecilik senin işin değil, Ankara geriye gidiyor” ifadelerini kullanarak Yavaş’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Aynı vatandaş, Yavaş’a şu öneriyi getirdi: "İnsanlara yardım etmesi takdire şayan ama keşke aile ve sosyal hizmetler bakanı olsaymış. Belediyecilik çok farklı bir kavram."

yavas-2.jpg

İMAMOĞLU İLE REKABETİNE YÖNELİK UYARILAR

Bir başka kullanıcı, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığında Ekrem İmamoğlu ile arasında rekabet olduğuna değinerek, "Ekrem İmamoğlu seni yiyip aday olur. CHP’nin gerçek yüzüyle karşılaşacaksın, seni kapının önüne atacaklar" şeklinde iddialı bir yorumda bulundu. Ayrıca, "Aday olacak kapasiten yok, başka partiden aday olursun, başka bir ittifak doğar. AK Parti ekonomiyi düzeltir ve yine kazanır" diyerek sürece yönelik olası bir senaryo çizdi.

yavas-3.jpg

"ÖNCELİK ANKARA OLMALI"

Bazı vatandaşlar ise Mansur Yavaş’ın önceliğinin Cumhurbaşkanlığı değil, Ankara olması gerektiğini düşünüyor. Bir vatandaş, “Önceliğiniz Ankara olsun Sayın Mansur Bey. Ulaşım olarak, Bağlıca, Elvankent, Sincan, Etimesgut, Eryaman bölgelerinden Ostim’e otobüs yok. Kurtuluş, Mamak bölgesi girişinde trafik günün her saatinde var, ek yol ve köprüler gerekli. Altyapımız çok kötü durumda. Demetevler esnafı destek görmeli, kaza noktalarına ışık konulması gerekiyor" diyerek belediyenin çözmesi gereken sorunlara dikkat çekti.

yavas-1.jpg

Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada geniş bir tartışma alanı oluşmuş durumda. Hem eleştiriler hem de destek mesajlarıyla gündemde yer alan Yavaş, belediye başkanlığı karnesi üzerinden değerlendirilmeye devam ediyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.