Murat Köse: 174 projeyi hayata geçirdik

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 4 yıl içinde Mamak’ta 174 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Mamak’ın 4 yılda güzel bir değişim sürecinden geçtiğini söyledi.

Murat Köse: 174 projeyi hayata geçirdik
Yayınlanma:

HABER: ESRA SARI

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan 174 proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Gökçeyurt Mahallesi'nde lavanta bahçesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Köse, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere değinerek, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI BELEDİYELERİN DE YÜZYILI OLACAK”

Mayıs ayındaki seçimler için hayırlı olsun dileklerini ileten Köse, şunları söyledi:

“Türkiye yüzyılı başladı. 22 yıldır devam eden değişim ve dönüşüm 5 yıl daha milletimiz tarafından olumlu değerlendirildi ve devam edecek. Tüm milletvekillerine hayırlı olsun. Türkiye yüzyılı belediyelerin de yüzyılı olacak. Yıllardır bildiğimiz belediyecilik Türkiye yüzyılında belediye yüzyılı olacak. İnsanları mutlu etmek için belediyecilik ve hizmet ediyoruz. Doğa ve çevre ile ilişkimizi bu doğrultuda ilerletiyoruz. AK Parti’nin 22 yıldır devam ettirdiği hizmet anlayışını biz Mamak olarak devam ettiriyoruz. Biz, kime oy verdiğine bakmaksızın hizmet ediyoruz.”

0d1a6176-33c8-4bc8-8089-62bba03a55e7.jpg

“4 YIL İÇİNDE 174 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

4 yıl içinde Mamak’ta 174 projenin hayata geçirildiğini belirten Köse, Mamak’ın 4 yılda güzel bir değişim sürecinden geçtiğini ifade ederek, “4 yıl içerisinde 174 projeyi hayata geçirdik. 200’e yakın proje üzerinde çalıştık. 3 milyar 153 milyon TL’lik bütçemizi, bütün masrafları çıktıktan sonra, 174 proje için harcadık.”

MAMAK’IN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini söyleyen Köse, şunları kaydetti:

“39 yılda Mamak kabuğunu değiştirerek yaşam alanlarının, iş yerlerinin olduğu bir ilçe oldu. 2019 yılında seçim çalışmalarına ‘güzel Mamak’ diye tarif etmiştim. Mamak daha güzel olacak demiştim. 'Mamak daha güzel' oldu. Mamak’ın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirdik.”

'Şehir insan' ve 'şehir mekan' ilişkisinin çok önemli olduğunu aktaran Köse, şöyle devam etti:

Şehir insanı inşa eder. İnsan mekânı inşa eder, mekan da insanı inşa eder. Her şehrin bir ruhu vardır. Yeni binalarımızı, tesislerimizi ve projelerimizi insanlara göre inşa etmeye başladık. Gençlere yönelik sosyal mekanlar oluşturmayı düşündük. 22 tane uyanık kütüphane hizmete açtık. İlçemizde yüzme bilemeyen kalmasın dedik. Bir tane vardı 8 tane daha ekledik. 2 tane yarı olimpik havuz yaptık. Birçok genç burada yüzme öğreniyor. Gençlerimiz için teknoloji konusunda imkân sağlamak istedik, inovasyon ve gençlik merkezi yaptık. Yazılım üzerine programlar ve yazılımlar yaptık. Depremle ilgili çalışmalar yaptık.”

ANKARA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını belirten Köse, “2024 yılında projelerimiz içinde belki en önemli yeri kentsel dönüşüm projelerimize öncelik vereceğiz. Demirlibahçe, Abidinpaşa, Saimekadın gibi bölgelerde yenileme yapmaya başlıyoruz. Demirlibahçe, Abidinpaşa, Samiekadın gibi semtlerin yenilemelerini yapacağız. Semtleri komple yenilemeye çalışacağız." diye konuştu.

Köse, “Biz belediye olarak insanımıza bakmaktan çok mutluluk diyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Gönül belediyeciliği yapıyoruz. Güzel ilçemizi inşa ederken şehrimizi erdemli şehre çevirmek için çalışıyoruz. Çalışmalarımıza hız vereceğiz.” dedi.

Başkan Köse, Mamak’ta 4 yıldır yaptığı projelere ilişkin ise şu bilgileri paylaştı:

“5 tane gençlik merkezi yaptık. Daha önce hiç yoktu. Akıllı atık izleme sistemi ile atıkları izlemeye başladık. Bunları yapay zeka ile kolaylaştırmak istedik ve akıllı şehir uygulamaları ile projeleri gerçekleştiriyoruz. 23 tane millet kıraathanesi ve mabel restoran yaptık. 18 tanesi millet kıraathanesi. İnsanlar bir araya gelip sosyalleşsin istiyoruz. Sanat merkezlerimizde binlerce kadın kendini geliştiriyor. Binlerce çocuğa ve ebeveynlerine okul öncesi eğitimler veriyoruz. Köy konakları inşa ettik ve 6 tane yaptık. Geleneksel motiflerle yaptık. Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz ve 3 tane eğitim merkezi açtık. Trafik eğitim merkezi açtık. Çocuklarımıza trafik kurallarını öğretiyoruz. Gençlerimize güzel vakit geçirecekleri macera parkı yaptık. Hizmette kapsayıcılık gereği engelli vatandaşlara yönelik engelsiz yaşam merkezi. Şehirde insanlarımız gittikçe yalnızlaşıyor. Bu sosyal mekanlar yalnız insanlara bir çözüm yerlerimiz. İhtiyaç sahiplerimizin her zaman yanında olmak ana amacımız oldu. Gönül çarşımızda bütün ihtiyaçlarını karşıladılar. 5 bin insanımıza ulaştığımız aş evimiz var. Biz sosyal belediyecilik yapıyoruz. Bireye ve topluma verdiğimiz değerler ve kavramlar eski kavramlar. Bizim belediyecilik ile tariflerimiz budur, dertlerine derman olmak... Sosyal belediyeciliğimiz böyle oluyor. Muhtaç olan vatandaşlarımızın yalnız bırakmıyor ve evde bakımlarını yapıyoruz. Evden çıkamayanlara fizik ve diş tedavisi yapıyoruz. Evde bozulan bütün eşyaları ile ilgili basit arızaları giderebiliyoruz. Mobil mutfak en önemli projelerimizden biridir ve çok işe yaradı. Deprem bölgesinde kullanamaya devam ediyoruz. Mobil şarj istasyonumuz binlerce kişiye hizmet etti. Makut ile deprem bölgesinde birçok proje ilerletti. “

“TOPRAK KOKUSUNU ÖZLEYEN MAMAK’A GELSİN”

Köse, Mamak’ın millet bahçeleriyle beraber yeşil alanlarının hızla büyüdüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Şehirler büyümeye başladığından beri şehirler betonlaştı ve asfalt istenmeye başladı. İnsanlar doğadan uzaklaştı. Toprak kokusunu özleyen Mamak’a gelsin. Biz halkımızı doğayla buluşturmak için birçok projeye imza atmak istedik. Yeşil belediyecilik yanında tarım belediyeciliğini de ekledik ve ilk millet bahçesi Mamak’ta açıldı. Biz bundan dolayı millet bahçeleriniz açıyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz alanda ekolojik köy diyoruz. Yeşil belediyeciliği ve tarım belediyeciliği burada göstermiş olduk. Kadın üretimini ve faaliyetlerini destekliyoruz. “

Köse, ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) için de eleştirilerde bulunarak belediyenin yönetilemediğini iddia etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.