27 Ekim 2024’te neler yaşandı? 27 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik.

27 Ekim 2024’te neler yaşandı? 27 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Avrupa ülkeleri, geçtiğimiz gece saatleri bir saat geri alarak kış saati uygulamasına geçti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana gelen trajik bir olayda, bebeklerin mamalarına su yerine yanlışlıkla saf alkol konulması sonucu 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti. Olay sonucunda 6 bebek ise tedavi altına alındı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail’in İran’a yönelik düzenlediği saldırıyı görüşmek üzere yarın acil toplantı yapma kararı aldı.

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde bir devriye ekibine yönelik düzenlenen saldırıda 10 İran askeri hayatını kaybetti. Pakistan sınırında yaşanan saldırıyı, bölgede etkin olan silahlı örgüt Ceyşu'l Adl üstlendi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Adana Kozan'da deprem meydana geldi. 20.07'de gerçekleşen deprem çevre illerden de hissedildi. 5 büyüklüğünde deprem sonrası Kozan’da vatandaşlar soluğu sokaklarda aldı. Depremde herhangi bir olumsuzluk ise yaşanmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen ve Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'in de katıldığı 7. Yıl Kutlama Programı'nda, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sert yanıt verdi. Dervişoğlu, konuşmasında "Bebek katiline hürriyet, Müsavat Dervişoğlu’na tehdit size yakışmaz! Allah sizi ıslah etsin. Biz saray muhafızı değil, Türk milliyetçiyiz. Kuru tehditlere pabuç bırakmayacağım." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinde sürdürdüğü operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK’nın Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonla 15 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Netflix, 2021’de yayına aldığı ve Filistinlilerin yaşamlarına odaklanan “Filistin Hikayeleri” başlıklı koleksiyonundaki 32 filmden 30’unu kaldırmasıyla uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Burdur İl Başkanlığı'ndaki yeni atama sonrası 8 ilçe başkanı görevlerinden istifa etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı açıklamada ulaşım ve haberleşmede herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirtti.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaklaşık 6 yıl önce Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında başlayan kan davası, AK Parti ve DEM Parti yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen barış yemeğinde sona erdi. Merkez Eyyübiye ilçesindeki Millet Bahçesi'nde yapılan buluşmada dualar eşliğinde barış sağlandı.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tuncer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndaki usulsüzlükleri ifşa eden sosyal medya paylaşımları sonrası gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Filistin'de başından vurularak yaşamını yitiren Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin başlattığı "insanlığa karşı suç işleme" başlıklı soruşturmada, tanık ifadelerini de soruşturma dosyasına dahil etti. Başsavcılık, Eygi'nin doğrudan hedef alınarak öldürüldüğünü belirterek olayla ilgili sorumluların tespitine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de kira sözleşmelerinin dijital ortamda düzenlenmesini sağlayacak yeni bir uygulamayı duyurdu.

Türk savunma sanayinin öncü firmalarından STM, Milli Muharip Uçak KAAN’ın siber güvenliği üzerine önemli çalışmalar yürütüyor. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, “KAAN'ın siber güvenliği konusunda çok aktif bir şekilde çalışıyoruz. Savaş uçakları ve gemileri giderek daha fazla elektronik sistemlerle donatılıyor. Bu sistemlerde siber güvenlik önlemleri alınmadığı takdirde, her zaman bir açık kapı olma riski bulunuyor” dedi.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, yeni stand-up gösterisi için Berlin’e gitti. Yılmaz, burada rap müziğinin sevilen isimlerinden Ezhel ile bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TUSAŞ Kahramankazan'daki yerleşkesine yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan Hasan Hüseyin Canbaz ve Atakan Şahin Erdoğan'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu ziyarete dair duygularını aktardı.

BAŞKENT ANKARA'DAN GELİŞMELER

Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana gelen feci kazada, piknikten dönen 4 kişi yaşamını yitirdi 1 kişi de yaralandı. Olay, dün gece saatlerinde Yakup Abdal Mahallesi yakınlarında yaşandı.

Ankara’da açılan “Hayatımız Cumhuriyet” sergisi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen fotoğraflarla Cumhuriyetimizin 101 yıllık coşkusunu Ankaralılarla buluşturuyor.

Ankara'nın Mamak ilçesinde tartıştığı eşinin bıçağı kendi kalbine saplayarak intihar ettiğini ileri sürülen ve cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Gökçek, yüzde 80’inin AK Parti döneminde tamamlandığını belirttiği Hacı Bayram dolmuş duraklarının, Yavaş’ın yönetiminde ilerleme kaydedilmediğini iddia etti.

Polonya'nın Varşova kentinde düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcuları, gösterdikleri üstün performansla Türkiye'ye madalya kazandırmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in ilk parkı olan Güvenpark’ı 29 Ekim’de yeniden açıyor. Restorasyon kapsamındaki parkın, eski kimliğine kavuşturularak tek bir ağaç kesilmeden orijinal yapısı korunduğu belirtildi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir kuyumcu dükkanında meydana gelen soygun olayında, yaklaşık 1 milyon lira değerinde altın ve iş yerine ait otomobil gasp edildi. Olayla ilgili olarak 3 hırsız ve onlara silah satan bir kişi gözaltına alındı.

İkinci Cumhurbaşkanı, asker ve devlet adamı İsmet İnönü'nün evi "Pembe Köşk", 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyarete açıldı.

İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Başkent Ankara’daki evini kapatarak tamamen İstanbul’a taşınma kararı aldı.

Ankara’nın Sincan ve Etimesgut ilçelerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında toplam 5 kişi yaralandı.

Sincan Sinan Şamil Sam Spor Kompleksi’nde düzenlenen AK Parti Kongresi, geniş bir katılımla yapıldı. Kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile çok sayıda partili katıldı. Kongrede Mustafa Özcan, tek aday olarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER!

Benfica’ya transfer olduğu sezondan beri etkileyici bir form yakalayan Kerem Aktürkoğlu, 5-0 kazanılan Rio Ave maçında ilk yarıda yaptığı hat-trick ile maçın yıldızı oldu. Öte yandan İtalya Serie A’da Juventus forması giyen genç milli oyuncu Kenan Yıldız, Inter karşısında attığı iki golle tarihe geçti. Guiseppe Meazza Stadyumu’ndaki zorlu mücadelede, yedek kulübesinden gelerek 61. dakikada oyuna dahil olan Kenan, 71. ve 82. dakikalarda attığı gollerle takımına beraberliği getirdi ve karşılaşma 4-4 eşitlikle sona erdi. Kenan Yıldız, 19 yaş 176 gün ile Juventus ve Inter arasında oynanan bir maçta iki gol atan en genç oyuncu olarak Serie A tarihine geçti.

Günün son maçında Fenerbahçe, Bodrum FK karşısında sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. 4-4-2 ile sahaya çıkan Fenerbahçe’nin gollerini En Nesyri ve Dzeko kaydetti. Fenerbahçe derbi haftasında 3 puanı cebine koymuş oldu.

Süper Lig’de 10. Hafta maçında Gaziantep FK, kendi sahasında Konyaspor’u 3-1 yenerek 7 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı.

Süper Lig’de 10. Haftada oynanan Antalya derbisinde, Antalyaspor geriye düştüğü maçta Alanyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.