Neşet Ertaş anma programı Ankara Atatürk Spor Salonunda düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kırşehirliler Vakfının ortaklaşa düzenlediği vefatının 11. senesinde Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş anma programı Ankara Atatürk Spor Salonunda düzenlendi.

Neşet Ertaş anma programı Ankara Atatürk Spor Salonunda düzenlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Neşet Ertaş vefatının 11. senesinde de anılmaya devam ediliyor. Ankara Atatürk Spor Salonunda, Kırşehirliler Vakfı ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programa, Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Programın başında Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu sahne aldı.

Kırşehirliler Vakfı Genel Sekreteri Merve Özer Abdallar Topluluğunun performansının ardından kendilerine çiçek taktim etti.

Programa, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay ve yönetimi, birçok Milletvekili, Belediye Başkanı ve Bürokratlar katılım sağladı.

n.jpg

Açılış konuşmasını yapmak üzere Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay sahneye çıktı. Tekay, "Türk milleti ile birlikte dünyadaki bütün mazlum milletlerin ve tüm insanların gönül deryasında yer bulan UNESCO’nun yaşayan hazine olarak ödüllendirdiği yaşamı sadece kendisi için değil bütün insanları mutlu etmek için yaşamış büyük ozan Neşet Ertaş’ı rahmet ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Tekay, "Büyük usta sanatında hep hakkı, hakikati, muhabbeti ve sevgiyi ön planda tutmuştur. Neşet Ertaş gibi ustaların zor yetiştiği dünyada böyle değerlerin unutulmaması gerekmektedir. Kendisinin de bir Neşet Ertaş sevdalısı olarak böyle bir programa destek verdiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-10-01-at-14-19-03.jpeg

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük üstadımızın vefat ettiğinde vasiyetinde babamın ayak ucuna defnedin demişti. Hemen karşısında bir anıt mezar yapmak istediler. Ailesi kabul etmedi. Bu kadar mütevazi bir aile ve üstattı. Ankara’da Kırşehir’in iki katı Kırşehir nüfusu var. Bundan dolayı Mansur başkana teşekkür ediyoruz. Ozan kültürüne ahilik kültürüne sahip çıkması bizim için çok önemli. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açılış konuşmasında, "Büyük üstat Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 11. yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Neşet Ertaş denildiğinde kimileri akla önce türkülerini getirdi. Kimileri onun isminden yola çıkarak neşe, dert, aşk dedik. Bunun haricinde bir şeyi vurgulamak istiyorum. Onu sevenler sadece türküleriyle sevmediler. Edebiyle adabıyla ahlakıyla sevdiler” dedi.

3-001.jpg

Mansur Yavaş'ın konuşmasının ardından Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay, Yavaş'a hediye takdiminde bulundu.

whatsapp-image-2023-10-01-at-14-19-05.jpeg

Kırşehir Spor Başkanı Çağatay Torun ise Başkan Yavaş'a 40 numara Kırşehir formasını hediye etti.

Konuşmaların ardından sanatçı İsmail Altunsaray sahne aldı. İsmail Altunsaray'ın performansından sonra ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından çiçek taktim edildi.

6.jpg

İsmail Altunsaray'dan sonra sanatçı Funda Arar ile Ankaralılar sanata doydu.

İş İnsanı Mustafa Düğer, Sanatçı Funda Arar'a çiçek takdim etti.

whatsapp-image-2023-10-01-at-16-06-59.jpeg

whatsapp-image-2023-10-01-at-14-19-09.jpeg

whatsapp-image-2023-10-01-at-14-19-08.jpeg

Kaynak:Bülten

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.