İklim değişikliği Türkiye'yi vurdu!

Güneydoğu Asya ülkelerinde görülen sel baskını artık Türkiye’de de çok sık görülmeye başlandı. Dün akşam saatlerinde Ankara'da etkili olan sağanak yağış, beraberinde sel taşkınlarına neden oldu.

İklim değişikliği Türkiye'yi vurdu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Tarihinde ender görülecek kadar çok yağmur yağan Ankara’da birçok mahallede sel baskını oldu. İşyerleri ve evlerin zemin katlarını ise su bastı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri selden zarar gören vatandaşlara yardım etmek için seferber oldu. Ankara'da dün akşamdan beri etkisini gösteren sağanakta metrekareye ortalama 70 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

adsiz-tasarim-2024-05-01t120020-213.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, sel nedeniyle metro hatlarını su bastığını ve geçici olarak metro seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.

aski2.jpg

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.