Uluslararası Çubuk Turşu Festivali neden iptal edildi?

Çubuk Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, bu yıl tasarruf tedbirleri nedeniyle gerçekleştirilmedi.

Uluslararası Çubuk Turşu Festivali neden iptal edildi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Belediye Başkanı Baki Demirbaş, festivalin ertelenmesi kararının oy birliğiyle alındığını duyurmuştu.

TASARRUF TEDBİRLERİNE UYUM

Konu ile ilgili anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Çubuk Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Yiğiner, festivalin iptal kararının ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve festival komitesi ile yapılan toplantılar sonucunda alındığını belirtti.

Yiğiner, hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirlerine yerelde de destek vermek amacıyla bu adımın atıldığını vurguladı.

GEÇEN YIL 1 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Hüseyin Yiğiner, geçen yıl yaklaşık bir milyon ziyaretçinin katıldığı festivalin, ilçenin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. Ancak, etkinliklerin bu yıl yüksek maliyetler içerdiğine dikkat çeken Yiğiner, sanatçıların davet edilmesi, tanıtım çalışmaları ve lojistik gibi giderlerin önemli bir bütçe gerektirdiğini dile getirdi.

Yiğiner, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bu dönemde, biz de yerelde bu kararlara en iyi şekilde destek olmak amacıyla festivalimizi erteleme kararı aldık. Gelecek yıllarda daha kapsamlı ve etkili bir festival düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

HARCANACAK TUTAR YARDIM VE YATIRIM İÇİN KULLANILACAK

Festivalin bu yıl bu nedenler ile yapılmayacağın ifade eden Yiğiner, harcanacak tutarın ilçe menfaatleri doğrultusunda GES proojesi ile Angut Gölü ve Rekreasyon Alanı projeleri başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere, eğitime ve sosyal faaliyetlerde kullanacağını belirtti. Hüseyin Yiğiner, ilçe halkının bu kararı anlayışla karşılayacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.