Yasin Şahin

Yasin Şahin

Ankaragücü için hayati maç: Pendikspor’a karşı kanat organizasyonlarına ve oyuncu değişikliklerine dikkat…

Ankaragücü için hayati maç: Pendikspor’a karşı kanat organizasyonlarına ve oyuncu değişikliklerine dikkat…

Avrupa kupaları hedefiyle başlanan ve yaşanan türlü gelişmenin ve alınan skorların ardından Süper Ligde kalma yarışının içinde kalan Ankaragücü, bitime 2 hafta kala ligde kalmayı garantileyebilmiş değil.

Son haftalarda yüksek yüzdeyle topa sahip olan ancak pozisyon üretmede ve skor bulmakta zorlanan Ankaragücü, geriye düştüğü Gaziantep FK maçını kazanarak ciddi anlamda rahatlamıştı.

6 MAÇTIR GALİBİYET YOK!

O maçın ardından 2’si Türkiye Kupasında olmak üzere 6 maça çıkan ve bu maçların dördünde topa daha fazla sahip olan Ankaragücü bu maçlarda galibiyet alamadı ve son hafta Hatayaspor’a karşı 2-1’lik mağlubiyet alarak hem Hatayspor’un umutlarını arttırdı hem de küme düşme hattıyla aradaki farkın 2’ye düşmesine engel olamadı.

Hatayspor'a karşı Alanyaspor maçına göre sadece Bahadır- Ertaç değişikliği yaparak başlayan Emre Belözoğlu, Alanyaspor karşısındaki kadar üretken olmadığı ilk yarının ardından ikinci yarıda Rui Costa değişikliğine geç cevap verdi ve oyunda üstünlük Hatayspor’a geçti. Maçta özellikle kanatları savunma ve kanattan üretme anlamında zorlanan Ankaragücü golü Kitsiou’nun sağ beke geçtiği pozisyonda onun açtığı orta sonrası buldu.

Kitsiou’nun sağa geçmesi sonucu sola geçen Mujakic ise mağlubiyet golünde hatayı yapan isimdi. Sol bekte Alper’in sakatlığı, Abdurrahim’in kadroya dahi girememesi, Kazımcan’ın formsuzluğu Kitsiou’yu orada kullanmayı zorlasa da bu kez Ankaragücü hücumda Kitsiou’dan sağ bekteki kadar faydalanamıyor.

KANATTA DAHA ÜRETKEN OLAN MAÇI KAZANIR

Pendikspor maçına da sol bek Kitsiou, sağ bek Atakan şeklinde başlaması muhtemel Ankaragücü’nün ancak Pendikspor kanat hücumcuları konusunda Hatayspor’dan daha iyi oyunculara sahip.

Son maçlarda iki yarıyı da iyi oynamaya başaramayan Ankaragücü karşısında Pendikspor’un kulübede de daha güçlü isimleri olduğunu belirtmek lazım. Kanatta hangi takımın diğerine üstünlük kuracağı maçın kaderini belirleyecek gibi.

PENDİKSPOR’DA GOLCÜ ÇOK

Bassagog ve Tasos silahları ile rakip beklere baskı kurması gereken Ankaragücü’nde bu iki ismin bek takibinde de ekstra efor göstermesi gerekiyor. Rakip kanat oyuncularından biri forvet orjinli M. Thiam diğeri ise ligin etkili isimlerinden Halil Akbunar. Bu oyuncuları mümkün olduğunca savunma yapmaya sevk etmek Ankaragücü’nün zorlandığı ikinci yarıda daha rahat savunma yapmasını da sağlayabilir. Pendikspor’da son Çaykur Rizespor maçında oyuna sonradan giren isimler E. Çekici, golü atan Umut Nayir, F. Midstjö, A. Diaby ve N. Sequeira. Bu isimlerin ligdeki gol katkısı ise 17. Pendikspor’da M. Thiam, Halil, Erencan, Umut Nayir gibi ligi ve gol atmayı iyi bilen oyuncu sayısının çokluğu Ankaragücü için tehdit.

Ankaragücü’nün galibiyet için 90 dakika konsantrasyonunu kaybetmeden oynaması ve kanatta daha üretken olması şart. Ankaragücü’nde türlü eleştirilere rağmen topa sahip olma oyununun doğru olduğunu düşünsem de geriye dönmekte bu kadar zorlanan bir savunma ile bu oyunun çıkaracağı zorluklar da haftalardır net şekilde karşımıza çıktı. Ne Radakovic’in ne Mujakic’in ne Kitsiou ne de Atakan’ın maç içinde rakiplerinden daha az koşma ve mücadele etme lüksü yok. Mert Çetin’in ise Pendikspor maçında forma giymesinin sürpriz olmayacağını düşünüyorum.

TARAFTARIN MAÇTA KALMASI ŞART

Ankaragücü taraftarının da skor ne olursa olsun sadece Ankaragücü’nü desteklemesi ve sadece Pendikspor maçıyla ilgilenmesi, öfke ve sinirine hakim olması Süper Ligdeki gelecek için çok önemli. Ankaragücü’nün galip geldiği senaryoda ligde kalma konusunda bir sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Pendikspor son haftalarda hedef maçlarda iyi sonuçlar aldı. Ankaragücü'nün bu maçı kazanıp önüne bakması şart.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasin Şahin Arşivi