Enver Baltaş

Enver Baltaş

Bayraktar

Bayraktar

Bayraktar TB 2 fiyat Performans yönünden sınıfında dünya üzerindeki en iyi sistemdir. Sistem maliyeti dünyadaki birçok sisteme göre çok düşüktür. Bunun yanında Bayraktar TB 2’ler Libya, Suriye, Azerbaycan ve Ukrayna’daki çatışmalarda kalitesini kanıtlamıştır. Yanı dünyada sınıfındaki (Taktik İHA) en iyi sistemi üretiyorsunuz ve bu sistemi kendi ülkenize çok düşük ücretle veriyorsunuz. Bunun karşılığı olarak bir muhalefet partisi lideri haksız rekabet olduğunu. Bu firmaya engel olacağını söylüyor. Ben burada bu kişilerin şahsi menfaatlerinin ve hırslarının vatan sevgisinin önüne geçtiğini net bir şekilde görüyorum. Bu şekilde düşünen insanlar geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizi geriye götürmektedir.

Bugün Bayraktar firmasını kurucuları firmayı kapatıp örneğin Rusya ya gitmek isterse Rusya bu firma için emin olun milyarlarca dolar ödemeye hazırdır. Benzer şekilde birçok Avrupa devleti bu firma için çok büyük teşvikler verecektir. Bayraktar ailesinin bütün amacı Türkiye’nin gelişmiş bir savunma sanayine sahip olmasıdır. Selçuk Bayraktar 5 yıl içinde Kızılelma Uçağını F 35, Rafael gibi insanlı jetler ile basa baş mücadele edecek seviyeye getirmek istiyor. Onun bütün amacı Türkiye’nin insansız savaş uçağı (insansız hava aracı değil) alanında dünyada bir numara yapmaktır. Destek olursak bunu mutlaka başaracaktır.

Son olarak Bayraktar firmasının varlığı TAI, Lantatek, STM gibi benzer sistemler üreten firmalara çok faydalı olmaktadır. Bu firmalar Savunma Sanayi Başkanlığı’nda belirli projeler yürütmektedir. Bu sayede bütün ihtiyaçlarımızı Türk savunma sanayi firmaları karşılamaktadır. Üstelik bu ürünler ihraç edilerek ülkeye ciddi bir gelir getirmektedir.

Başta BAYKAR olmak üzere savunma sanayinde faaliyet gösteren bütün firmalarımız ülkemiz ve bizim için çok değerlidir.  Bu firmaları geliştirip, büyütürsek ülkemiz büyür ve gelişebilir. Yaşasın tam bağımsız savunma sanayi.

Cemal Çuha: Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri yıllarca bu ülkeye aşağılık psikolojisi pompaladı. Her köşe başını tutan, adı bizden gözüken hainler ülkeyi ite köpeğe muhtaç etti. Yıkılmaz tabuları vardı. Biz üretemezdik yapamazdık, öküz Anadolu halkıydık.

Birileri bu gidişata dur dedi. Elleri sıvayınca bizden başkaları yapamaz denen İHA SİHA'ların mümkün olduğu sadece 3-5 ülkenin yapabildiği hava savunma sistemlerinin, hava füzelerinin uyduların, gemilerin, gemisavarların, torpidoların, tank motorlarının, helikopterlerin, gemi baş toplarının ve daha nice alt sistemin Türk evladının elinden de çıktığını gördük.

Bu yapamazsınız borazanlığının bir şey insan yapımı ise biz de yaparız, hem de en iyisini yaparız anlayışına evrildiği yerdi. Geri kalan sadece tecrübe, olgunlaştırma ve sonsuz geliştirme.

Bu aşamadan sonra NATO'dan çok NATO borazanı kızıl komünistten daha çok Maocu Stalinist kesilen ayak takımından kurtulmak. Her hal ve şart altında Türk devletinin ve milletinin menfaatini düşünen, NATO ve Rus Çin ağızıyla konuşmaz. Konuşan da bizden değildir ya uşaktır, ya mankurt.

SAYGILAR…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi