Ben ne yapmalıyım?
Bilim Nedir? İnsanlığa faydalı olan bilgilerin sistemli bir şekilde araştırılması ve incelenmesi olduğuna göre bizim yaptığımız ne?
Geçmişten günümüze kullanıla gelen bitkileri doğal mecralardan toplatıp enstitü laboratuvarlarında içerisindeki etken maddeleri ve oranlarını tespit ederek bu etken maddeleri kuralına uygun şekilde bitkiden ayrıştırıp insan bünyesinin ihtiyacına göre dozajlarda bünyeyi güçlendirme ve koruma mantığıyla doğru kullanıma hazır hale getirmekteyiz.
Örnek bir çalışma: Defne ülkemizde 4 bölgede yetişmekte olup yaptığımız analiz çalışmaları neticesinde etken madde kalitesi bakımından Adana Karaisalı, Mersin Erdemli ve Silifke, Kahramanmaraş Andırın ve Hatay Samandağ defneleri çok kaliteli ve zengin etken madde içerdiğini tespit ettik bununla yetindik mi hayır.
Her mevsim yeni analizler yaparak Eylül ayında defnenin en kaliteli yağ ihtiva ettiğini tespit ettik. Sonra kuzey cephe, güney cephe veya yaprak kuruduğundaki yağ kalitesi gibi birden çok çalışmaya imza atarak doğru zaman doğru yer ve doğru işlemenin bu işlerde büyük önem arz ettiğine şahit olduk. Bitti mi hayır. Kaliteli olan zor bölgede olduğu için meşakkati de katlanmakta iki kilometrelik vadiden insan gücüyle araca yüklenebilen alanlara taşıttırdık.
Tesise nakliye ettik. Patozla öğüttük ve büyük paslanmaz çelik distilasyon tankına koyduk, etken maddelerin zarar görmemesi için 60 derece buhar vererek yağı yapraktan ayırdık, distilasyon yöntemiyle aldık. Çıkan yağı yeniden analize gönderdiğimizde etken madde oranları bizi ziyadesiyle memnun etti. Sonrasında insan üzerindeki etkileri üzerinde çalışmalar başladı bu çalışmalarda 4 ana özelliği öne çıktığına şahit olduk.
1) Yağ yakıcı
2) Kas gevşetici
3) Hücre yenileyici
4) Ağrı kesici
Bu bilgiler ışığında insanlara hangi konularda faydalı olabilirize odaklandık ve aynı zamanda uluslararası çalışmaları incelediğimizde astım, koah ve önceden salgın hastalık olan sars virüsünde etkili olduğunu gördük. Çağın vebası olan virüsle ilgili ne yapabileceğimiz konusunda araştırmalara girdik. Virüsün hücre yapısı yağ tabakasından oluştuğunu bundan dolayı defnenin bu virüsü imha edebileceği görüşünde birleştik.
Virüs ülkemizde yayılmaya başlamasıyla birlikte gönüllü hastalar üzerinde kullanmalarını sağladık. Tahmin ettiğimiz gibi sonuç mükemmel oldu yani kısa sürede insanların sağlığına kavuştuklarını gördük. Bu sonuçların akabinde heyecanla gerekli kurumlara ulaşmak için harekete geçtik ama öyle zor bir süreçle karşı karşıya kaldık ki değil kendimizi anlatmak randevu dahi alamadık. Kendimizi duyurabilme adına konuyu medyaya taşıdık anında soruşturma açıldı. Meclise ulaştık sana mı kaldı dendi. İlaç firmasına ulaştık kayda değer buldu sonra ilginç şekilde iletişimi kopardılar. Yani anlayacağınız kapılar duvar oldu. Sosyal medyadan duyurmak istedim hesaplarım kapatıldı. Bu kadar mücadelenin sonunda en yakınlarım başını yakma bırak demeye başladı. Şimdi soruyorum bilim nedir? Mücadele nedir? Ben ne yapmalıyım? Kalın sağlıcakla…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.