ChatGPT'nin sonu mu geliyor? Koskoca şirket sallanıyor!

Chat GPT güç kaybetmeye devam ediyor. Son olarak ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın CEO'su Sam Altman görevden alınmıştı. Sam Altman şok gelişme sonrası gündem olacak bir kararla Microsoft'a katıldı.

ChatGPT'nin sonu mu geliyor? Koskoca şirket sallanıyor!
Yayınlanma:

ChatGPT son zamanlarda tüm dünyada yapay zeka hizmetleriyle adını duyurdu. Tüm bu 'lale devri'nin ardından ChatGPT, güç kaybetmeye devam ediyor.

Son olarak, ChatGPT'nin önemli liderlerinden Sam Altman ve Greg Brocman OpenAl şirketine geri dönmediler. Önemli isimlerden Sam Altman'ın ayrılmasının ardından yeni durağı rakip firma Microsoft oldu.

Altman'ın gönderilmesinin ardından şirket çalışanları Altman'ın geri dönmesi için yönetime büyük baskı yaptı. Bütün baskılara ve ısrarlara rağmen Altman'ı geri almayan OpenAI, Altman'ı Microsoft'a kaptırdı.

Tüm bu gelişmelerle beraber OpenAI şirketinin düşüşü sürüyor. Şirketin fazlaca zarar ettiği konuşulurken üstüne bir de yeni yatırım turu iptal oldu. ChatGPT'nin en büyük ortağı (yüzde 49) Microsoft rakibi hatta 'düşmanı' olabilir. Tüm bu gelişmelerin ardından birçok çalışanın daha OpenAI'den ayrılması da kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

Yapay zeka sektörüne bomba gibi giren ChatGPT'nin OpenAI şirketinde yaşanan depremler sonrası sonu hiç de parlak görünmüyor...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.