Enver Baltaş

Enver Baltaş

Büyük ülke Türkiye

Büyük ülke Türkiye

Bilgi her şey. Oyun içinde oyun dönen Ortadoğu'da yeni dönem yeni ülke ve yeni bir güç doğuyor.

ABD’nin Ortadoğu karakolu İsrail üzerinden bölge dizayn edilirken hesaba katmadıkları bir güç çıktı ortaya. Hesapları Gazze'yi boşaltıp Filistin devleti hayalini dahi ortadan kaldırmaktı. Bu strateji ile Gazze halkını korkutup güneye sürmeye ve sonrasında ise Mısır'a büyük rüşvet teklif edilerek Sina Çölüne sürmeyi planladılar bu esnada Türk devlet aklı devreye girdi ve kassam tugaylarına özel destek vererek İsrail'e tarihinde görmediği kayıplar verdirdi.

Canı yanan terör devleti İsrail hedef gözetmeksizin saldırmaya başladı. Bu saldırılar İsrail'in ve ABD’nin insanlığın vicdanında mahkum edilmesi sağlanarak bu ülkelerde dünyanın bakışı netleştirdi. Gazze'nin cesur halkının ölümlere rağmen kahraman duruşu İsrail'i kuduz köpeğe çevirdi. Bu hırsla kara harekatı başlatan terör devleti 10 günde öyle kayıplar verdi ki ordusunun bir hiç olduğu ortaya çıktı. Burada bir ayrıntıyı hatırlatmak isterim X ve Starlink uyduları İsrail'in ahlaksızlıklarını ve kofti ordusunun beceriksizliğini dünyaya yayılmasında çok büyük bir rol üstlendi.

ABD İsrail'in sıkıştığı yerde devreye girerek özel timini sahaya sürdü ve kahraman …. tarafından imha edilince şoka girdiler. Bu kayıpları kendi kamuoyuna anlatamayacakları için hava aracı düştü yalanı uydurdular. Bu saatten sonra ABD sahaya ekip sürmekten korkarak geri çekildi.

Türkiye burada olup biten tüm olayları detaylarıyla kayda aldı ve dünya genelinde diplomatik atağa geçti. ABD ve İsrail'in gerçekte ne kadar beceriksiz olduğu devasa güçlerine rağmen bir avuç dedikleri kassam tugayları ile başa çıkamadıklarını dünyaya servis etmeye başladı. Dünya desteğini arkasına alan Türkiye Filistin devletinin kurulması için start verdi ve Türkiye'nin garantör ülke olması konusunda ısrarcı tutumunu net bir şekilde ortaya koymaya başladı.

Not: İsrail'in istihbarat ekipleri çok büyük kayıp verdi. Tüm bu bilgi belgeler Türkiye'nin elinde mevcut.

Üçüncü perde açılıyor Birleşmiş Milletler yeniden dizayn edilecek Türkiye güçlü bir şekilde masada olacak hem Filistin devleti kurulacak hem de Ortadoğu’nun yeni dönemi başlayacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enver Baltaş Arşivi