Erol Tosun

Erol Tosun

CHP gelenekten geleceğe yönelmeli

CHP gelenekten geleceğe yönelmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri baştan aşağıya yenilenmeli, CHP örgütü mevcut halinden daha aktif hale gelmelidir. Mevcut parti tüzüğü yenilenmeli ve yeni yüzyıla uyumlu hale getirilmelidir. Genel başkanlık 4. veya 5. dönem partideki diğer bütün görevler ise; il, ilçe, kurultay, delegelikler, mahalle temsilcilikleri, il ve ilçe yöneticilikleri, belediye meclis üyelikleri, il genel meclis üyelikleri, milletvekillikleri, belediye başkanlıkları, merkez yürütme kurulu üyelikleri, disiplin kurulu üyelikleri, parti meclisi üyelikleri, TBMM’deki görevler de dahil tabandan tavana bütün parti görevlerinde en fazla iki dönem kuralı getirilmelidir.

Böylece bu kural nedeniyle partide sorumluluk alan kişi bu süre sonunda gideceğini bilir ve görevde bulunduğu süreci partiye faydalı olmak için değerlendirir. Örgütlerin sürekli yenilenmesi hızlanır. Siyasette umutlar yeşerir, hiç kimse yeni gelen önümü keser, bana rakip olur kıskançlığına girmez, giremez. Siyasete yeni kişilerin katılmasının en önemli yolu açılır, bu yöntemle parti büyür, kesinlikle oy sayısı ile üye sayısı arasında açık farklar olmaz. Diğer bir konu da her il ve ilçe yöneticilerine de üye artırımı konusunda asgari ve azami kota konmalıdır. Kotayı dolduramayan, partiye yeni üye kazandırmayan, kazandıramayan yöneticinin yöneticiliği düşürülmelidir. Tabi ki yeni üyenin aynı köyden, aynı soyadından olmaması da kurallarla sağlanarak, yöneticinin akraba, sülale sultası kurması da engellenmiş olur. CHP Türkiye'de bu konuların öncülüğünü mutlaka yapmalıdır.

Cumhuriyeti kuran partiye yakışan budur. Havanda su dövmeye gerek yok, boşa laf çevirmenin bir alemi de yok 2. dönemden sonra hangi makam olursa olsun, kişi kendi yerini, tapulu yeri sanmaya başlıyor ve partiye faydalı olma anlamında maalesef bir şey üretmiyor, üretemiyor. O nedenle partideki bütün makamlara (Genel başkanlık hariç) kesinlikle bu sınır getirilerek CHP örgütleri yenilenmelidir. CHP bu konuları acil olarak kendi tüzüğüne değiştirilemez madde olarak işleyerek Türk siyasetine ve diğer partilere de öncü ve önder olmalıdır. Bir diğer önem arz eden konu; “milletvekilliği, belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri seçimleri kayıtlı bütün üyelerin katılacağı ön seçimle yapılmalıdır kuralı da tüzüğe değişmez” madde olarak yazılmalıdır. Bu durumda üye sayısını artıracak bir başka önemli yöntemdir.

Cumhuriyeti kuran parti CHP demokratik particiliği örnek hale getirmelidir. Hadi Cumhuriyetin çınarı CHP üyesinden, en üst düzey yöneticisine omuz, omuza birlikte başaralım. Avrupa’daki sosyal demokrat partilere dahi örnek olacak bir tüzükle nesillerimize umut oluşturan, gelecek vadeden bir CHP bırakalım. Beraber değiştirelim. Partimizi birlikte büyütelim ve hedefimiz ittifaksız, ortaksız güçlü İKTİDAR olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol Tosun Arşivi