Erol Tosun

Erol Tosun

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarında İzmir farklıydı

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarında İzmir farklıydı

Sevgili dostum, kıymetli abim 27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Sayın Nihat Yeşil’in can oğlu İbrahim Deniz’imizi ebediyete uğurlamak ve Yeşil ailesinin bu büyük acılarına paydaş olmak üzere İzmir’deydim.

*

İzmir’de özel olarak gezmediğim halde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 100. Yıla denk gelmesi sebebiyle günler öncesi çok mükemmel hazırlıklar yapıldığına şahit oldum.

*

Caddede, otobüste, metroda karşılaştığım vatandaşlara sorduğumda, vatandaşlar bütün milli günlerin İzmir’de farklı önemsendiğini belirtti.

*

Ancak; Cumhuriyetin 100. Yılının özelliği ve özel anlamı nedeniyle diğer kutlamalardan tabi ki bariz farklılık olduğunu ve görkem farkı katıldığını da paylaştılar.

*

Daha 29 Ekim’e 3 gün olmasına rağmen Büyükşehir’in evlere dağıttığı büyük boy Atatürk posterleri ve Türk bayrakları neredeyse bütün evlerde asılıydı. İzmir’deki istisnasız bütün binalar adeta kırmızı-beyaza bürünmüştü.

*

Belediye otobüsleri, metro, tramvay hepsi Ulu Önderimiz Atatürk’ün fotoğrafları ve Türk Bayrakları ile süslenmişti. İçimden “Gel de İzmir’e ve İzmirlilere imrenme” dedim ister istemez.

*

Başkent Ankara’da yaşayan biri olarak Başkentimiz Ankara’yı çok seviyoruz ancak ve ancak. İzmir bu 29 Ekim 2023 kutlamalarında bambaşkaydı, adeta gelinlik kız gibi süslenmişti. İzmir’in her yanı binaları, sokakları, caddeleri, billboardları…

*

Kısaca İzmir buram buram Cumhuriyet kokuyordu gıpta etmemek elde değil!

*

Cumhuriyet Sevdalısı” bir yurttaş olarak Cumhuriyetin 100. Yılını şanına yakışır şekilde kutlayan, önemine vurgu yapan faaliyetlerle dolu dolu Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayan başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere bütün İlçe Belediye Başkanları ve Cumhuriyete bağlı, Atatürk sevdalısı İzmirlilere; teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler…

erolll.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol Tosun Arşivi