Ali Aydemir

Ali Aydemir

Doğal sağlık yöntemleri

Doğal sağlık yöntemleri

Halk arasında faydası tartışılmaz doğal sağlık yöntemlerini sizin için derledik. Hepsi basit malzemeler ile kolayca yapabileceğiniz, her rahatsızlığa deva çok etkili yöntemler bunlar… Mide bulantısı, öksürük, girip, nezle… Astım, nefes darlığı, burun tıkanıklığı… Hepsi için tamamen doğal ve etkili tariflerimiz var.

1- Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin: Bal ve zencefil: Her evde zencefilin bulunması gerekmektedir. Çünkü kış aylarında mutfağın başköşesinde duran balın içerisine koyulmadan tüketilmez. Zencefil ve bal karıştırıldığında ortaya çıkan formülü tükettiğiniz takdirde hasta olmaktan son anda kurtulabilirsiniz. Bal bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Balı tarçın ya da karabiber ile de tüketebilirsiniz. Hepsi en doğal yöntemlerden biridir.

2- En İnatçı Öksürüğü Bile Kesmek İçin: Siyah turp ve bal: Evde hazırlayabileceğiniz kolay yöntemlerden biridir. Özellikle öksürüğe karşı oldukça etkilidir. Hazırlanış: Siyah turpun ucunu ve kök kısmını minik kesin. Turpun içini bal ile doldurun. Bir bardak ya da turpun yüksekte durması için dar ağızlı bir kâseye koyarak turpun balın içinden süzülmesini sağlayın. Turpun sulanması sonucu ortaya çıkan suyla birlikte bardağa süzülen balı “şifa olsun” diye içebilirsiniz.

3- Vücudu Mikroplardan Arındırmak İçin: Ballı, biraz da limonlu su: Sabah uyandıktan sonra ya da gün içinde hafif tok hafif aç olduğunuz zamanda bir bardak suyun içerisine ekleyeceğiniz bal ve limon sayesinde vücudunuzdaki mikroplardan kurtulabilirsiniz. Mikroplardan arındırmakla kalmayıp bütün enerjinizi yerine getirir.

4- Kan Şekerini Dengelemek İçin: Mısır püskülü çayı: Mısır sapı ve püskülleri çayını tükettiğinizde kan şekerinizi ve bağışıklık sistemini dengeleyecektir. Yaparken bazı kriterlere uymalısınız; Püskülleri suyun içine atıp kaynatmamalısınız. Bu çayı doğru bir şekilde yapmak istiyorsanız kaynatılmış suyun içine sonradan mısır püsküllerini ekleyip 15 dakika demlenmesini bekleyin.

5- Soğuk Algınlığı İçin: Tahin-pekmez: Soğuk algınlığına karşı korunmak istiyorsanız keçiboynuzu pekmezi tüketebilirsiniz. Harnup pekmezinin tek başına yenilmesi zor olabilir. Bu yüzden tahin ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

6- Öksürük ve Nefes Darlığı İçin: Ayva yaprağı çayı: Özellikle kış aylarında meydana gelen öksürüğü ortadan kaldıran çaylardan biridir. Nasıl yapılır: Tüketilecek kadar su kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine ayva yaprakları ekleyin ve demlenmesi için bekleyin. Demlendikten sonra kaynatmaya devam edin ve 15 dakika daha demlenmesini sağlayın. Çay biraz ılıdıktan sonra içine bal eklenir ve içilir.

7- Bağışıklığı Güçlendirmek İçin: Nane-limon: Hastalığa yakalanmak istemiyorsanız ve bünyenizi güçlendirmek istiyorsanız nane-limon tüketmelisiniz.

8- Tıkalı Burnu Açmak İçin: Tuzlu su: Her evde bulunan tuz ve su ile hazırlanabilmektedir. Yarım bardak ılın suyun içerisine 1 çay kaşığını geçmeyecek kadar tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz suda eridikten sonra bu karışımı ister gargara şeklinde ister burnunuza hafifçe çekerek uygulayabilirsiniz.

9- En İnatçı Öksürüğü Şıp Diye Kesmek İçin: Kuru incir ve süt karışımı: Soğukların getirmiş olduğu öksürük gibi hastalıklar artık oldukça sık görülmektedir. Unutmayın ki her hastalığın doğal bir çözüm yolu vardır. Bu doğal yöntemlerden biri de kuru incir ve süt ile hazırlanan, neredeyse tatlı niyetine yenip içilebilecek bu karışımdır. Hazırlanış: Bir bardak süte 2-3 tane kuru incir ekleyin. Daha sonra sütü kaynatın ve içine kuru incir atın. Ocağın altını kısın ve 5 dakikayı geçmeyecek şekilde bekleyin, ardından ateşten alın. İsterseniz içine ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.

10- Grip ve Nezleden Kurtulmak İçin: Tavuk suyu çorbası: Kokusuyla bile içinizi rahatlatan çorbalardan biridir. Üzerine bir de limon sıkılınca şifanızı içmiş olacaksınız. Ama bu konuda bir uyarı yapmamız şart. Eğer köy tavuğu bulamıyorsanız, bu çorbaları hiç yapmayın. Bunun yerine gidin bir kelle-paça çorbası için. Beyran çorbası için. Artık asıl şifa bu çorbalarda.

11- Vücudunuza Can Katmak İçin: Mesir macunu: Kökeni yüzlerce yıl öncesine dayanan ve 41 çeşit bitkinin şifasını içeren macun türüdür. Günlük hayatta herkesin başına gelen nezle, grip, soğuk algınlıklarının birebir şifası denilebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Aydemir Arşivi