Biden: Bu daha başlangıç

ABD Başkanı Joe Biden, esir takası ile ilgili konuştu. Biden "Bu daha başlangıç" dedi.

Biden: Bu daha başlangıç
Yayınlanma:

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gazze'deki rehine takası yalnızca bir başlangıç" ifadesini kullandı. Biden, önümüzdeki günlerde Gazze'den daha fazla rehinenin serbest bırakılacağını belirtti. ABD vatandaşı 2 kadın ve bir çocuğun kayıp olduğunu aktaran Biden, "ABD'li rehinelerin ne zaman serbest bırakılmasını bekliyorsunuz?" sorusuna, "Zamanını bilmiyoruz ancak bunun gerçekleşeceğini biliyoruz" şeklinde yanıt verdi.

İki devletli çözümü destekleyen Biden, ABD vatandaşlarının da içinde bulunduğu rehinelerin durumuyla ilgili olarak Hamas'a güvenmediğini ifade etti. Biden, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı operasyonunu İsrail-Suudi Arabistan ilişkilerinin normalleşme sürecine zarar vermek amacıyla düzenlendiğini savundu. Ayrıca, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırının nedenlerinden birinin, ABD'nin Suudi Arabistan ve İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için çalışmasının etkisi olduğunu dile getirdi.

İsrail-Hamas çatışmalarının ne kadar süreceğini bilmediğini ifade eden Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sivil kayıpları azaltma çağrısında bulunduğunu belirtti. Ateşkes süresince, İsrail ve Filistin tarafından karşılıklı olarak rehineler takas edilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.