Hizbullah: Lübnan sınırında 20'den fazla İsrail askeri öldürdük ve yaraladık

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki bir sınır köyünde gerçekleştirdikleri saldırıda İsrail'in "seçkin kuvvetlerinden" 20'den fazla askeri öldürdüklerini ve yaraladıklarını duyurdu.

Hizbullah: Lübnan sınırında 20'den fazla İsrail askeri öldürdük ve yaraladık
Yayınlanma:

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyinde, Lübnan sınırı yakınlarındaki Malikiye bölgesinde bir Merkava tankının güdümlü füzeyle hedef alındığı ve tankın alev aldığı bildirildi.

Ayrıca, İsrail'in Hayfa yakınlarındaki Krayot bölgesi ve Kiryat Şimona'daki roket rampaları ile topçu mevzilerine de saldırılar düzenlendiği ifade edildi. Marun er-Ras kasabasında da İsrail ordusuna ait askeri araçlar ve askerlerin hedef alındığı, bu saldırılarda İsrail askerlerinin de kayıplar verdiği belirtildi.

Öte yandan, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarında 1411 kişinin yaşamını yitirdiği, bunların arasında 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere çok sayıda sivil bulunduğu aktarıldı. Hizbullah, İsrail bombardımanlarına roket ve füzelerle karşılık vermekte, ancak İsrail tarafında büyük hasar bildirildiği görülmemekte.

Saldırıların ardından, yüz binlerce kişi yerinden olurken, göç dalgası Beyrut ve kuzey kesimlerden Suriye'ye doğru devam etmekte.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.