"Netanyahu, Savunma Bakanı Gallant'ı görevden almaya hazırlanıyor"

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı birkaç saat içinde görevden alacağı ve hükümeti genişleteceği iddia ediliyor.

"Netanyahu, Savunma Bakanı Gallant'ı görevden almaya hazırlanıyor"
Yayınlanma:

İsrail resmi televizyonu KAN'ın güvenilir kaynaklara dayandırdığı habere göre, Netanyahu'nun bu kararı ve hükümet genişlemesi ile ilgili detayları açıklaması bekleniyor.

Haber, Netanyahu'nun ofisi ile Adalet Bakanı Yariv Levin ve Yeni Umut Partisi Başkanı Gideon Saar arasında yoğun müzakerelerin sürdüğünü belirtiyor. Tarafların üzerinde anlaşılan anlaşmanın son rötuşlarını yaptığı ve bu anlaşmanın ilanına yönelik hazırlıkların yapıldığı ifade ediliyor.

Kaynaklar, Gallant'ın görevden alınmasının ardından Savunma Bakanlığı koltuğuna Gideon Saar'ın getirilmesinin beklendiğini aktarıyor. Bu değişiklik, Gazze Şeridi'nde tutulan İsraillilerin ailelerinin ve diğer yüzlerce göstericinin, Saar'ın hükümete katılmasına karşı protesto düzenlediği bir dönemde gerçekleşecek.

Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun son günlerde İsrail ordusuna Lübnan'a büyük çaplı bir saldırı başlatma çağrısında bulunduğunu, ancak Savunma Bakanı Gallant'ın bu çağrıya karşı çıktığını öne sürdü. Bu durumun, Netanyahu'nun Gallant'ı görevden almak için zemin hazırlamış olabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından Netanyahu'ya Gallant'ı görevden alması yönünde çağrıda bulunmuş ve bu değişikliğin bir an önce yapılması gerektiğini belirtmişti. Ben-Gvir, kuzeyde alınacak kararların önemine vurgu yaparak, Gallant'ın bu süreçte liderlik yapacak doğru kişi olmadığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.