Thunberg: İsrail'in Filistin'deki soykırımı son derece korkunç

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Stockholm'de düzenlenen bir protestoda, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği eylemleri "soykırım" olarak nitelendirdi.

Thunberg: İsrail'in Filistin'deki soykırımı son derece korkunç
Yayınlanma:

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gösteride, Thunberg, İsrail'in Filistin'deki uygulamalarını "son derece korkunç" olarak tanımladı.

Thunberg, konuşmasında, insanların canlı yayında yaşanan bir soykırımı izleyip de günlük hayatlarına devam etmelerini anlamadığını ifade etti. "Bence harekete geçme imkanı olan herkes, sesini yükseltmeli ve durdurmak için elinden gelen her şeyi yapmalı," dedi.

Protestoda, İsveç'in sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla bir araya gelen katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara son vermesi, ateşkes ilan etmesi ve insani yardımların girişine izin vermesi için taleplerde bulundu. Göstericiler, "Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Soykırımı durdurun", "Sonsuza kadar Filistin" yazılı pankartlarla yürüyüş yaptı ve maketler taşıyarak, Gazze'de hayatını kaybeden çocukları anmayı amaçladılar.

Etkinlik, Filistin'e destek vermek amacıyla gerçekleştirilen büyük bir toplumsal hareketin parçası olarak öne çıktı. Thunberg, ayrıca İsveç gibi ülkelerin İsrail'i boykot etmesi ve yatırımlarını geri çekmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.