Türkiye Gazze'ye en fazla yardımı yapan ülke oldu!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü'nün (COGAT) verilerine göre Türkiye, Gazze'ye en fazla insani yardım ulaştıran ülke konumunda bulunuyor.

Türkiye Gazze'ye en fazla yardımı yapan ülke oldu!
Yayınlanma:

COGAT'ın 7 Nisan verilerine göre, İsrail'in yardım girişine sınırlamalar getirdiği koşullarda Türkiye, yüzde 26'lık insani yardım oranıyla ilk sıraya yerleşti. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de aynı oranla birinciliği paylaştı.

Suudi Arabistan yüzde 15'lik oranla Türkiye ve BAE'yi takip ederken, Katar ise yüzde 7'lik oranla listede yer aldı.

Türkiye ayrıca, Gazze'ye girişine izin verilen 74 ambulansın 7'sini bağışlarken, Mısır ve BAE ile koordinasyon içinde 3 bin 204 hasta ve yaralının yanlarında 725 refakatçiyle Gazze'den tahliye edilmesine yardımcı oldu.

Türkiye, Mısır ile iş birliği yaparak Gazze'ye insani yardım ulaştırmaya devam ederken, aynı zamanda İsrail'in saldırıları sonrasında sağlık hizmetine ulaşamayan hastalara yönelik yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda gerçekleştirilen tahliye operasyonlarıyla tedavilerine devam edemeyen hastaların tahliyesine destek sağlıyor.

Ancak, İsrail'in engellemeleri nedeniyle dünya genelinden gönderilen insani yardımların büyük bir kısmı hala Mısır'da beklemekte. İsrail, uluslararası çağrılara rağmen Gazze'ye insani yardımların girişine izin vermiyor ve Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı geçici tedbir kararını uygulamayı reddediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.