Gazi “G-BARS” TEKNOFEST’te finalde

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Uçan Araba Tasarım" teknoloji yarışmasında kritik tasarım ve teknik değerlendirmeler sonucunda 89,50 puan ile 28 finalist arasında 4. sırada finale kaldı.

Gazi “G-BARS” TEKNOFEST’te finalde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akademik danışmanlığını Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güneş’in yürüttüğü ve "G-BARS" isimli disiplinler arası takım (Seda Nur Daşkın, Gülnür Koçyiğit - Endüstriyel Tasarım,  Rıdvan Gümüş-Makine Mühendisliği, Akif Gülsoy-Elektrik Elektronik Mühendisliği) TEKNOFEST kapsamında düzenlenen "Uçan Araba Tasarım" teknoloji yarışmasında kritik tasarım ve teknik değerlendirmeler sonucunda 89,50 puan ile 28 finalist arasında 4. sırada finale kaldı.

gazi-21.jpeg

Yarışmanın amacı; yoğun nüfus bölgeleri de dâhil, insan yaşam bölgelerinde veya yerleşim bölgeleri arasında bir noktadan diğerine, gerektiğinde karayolunu gerektiğinde ise havayolunu kullanabilen, hem karada hem havada emniyetli bir şekilde seyredebilecek bir “Uçan Araba” konseptinin ortaya konmasıdır. Proje ekibi tarafından şehir içi ulaşım sistemi içerisinde yeni bir alternatif olarak tasarlanan DORA, hava ve kara yolcu taşımacılığı yapan tam otonom elektrikli uçan araba tasarımıdır. DORA’nın temel tasarlanma amacı trafiğin çok olduğu yerlerde hava yolunu kullanarak yolcu taşımacılığında harcanan süreyi en aza indirmektir. Aracın hava modundaki maksimum menzili 60 km (30 dk), karadaki maksimum menzili 400 km (180 dk), aracın havadaki maksimum hızı 140 km/s, karadaki maksimum hızı 180 km/s’dir. DORA tam şarj ile 30 km uçuş ardından 200 km kara yolculuğu gerçekleştirebilmektedir.

Bu yıl 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ve etkinlikleriyle 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST ve takımınn finalist olarak yarışacağı "Uçan Araba Tasarım" teknoloji yarışması hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir:

https://teknofest.org/yarisma-detaylar-8.html

gazi-kutu.png

Yarışma Hakkında

TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında Uçan Araba Tasarım Yarışması düzenlenmektedir. Uçan Araba Tasarım Yarışmasına, lise, yükseköğretim (ön lisans, lisans ve lisansüstü) öğrencileri ve mezunları kendi aralarında bir araya gelmesiyle oluşturdukları takımlar başvuru yapabilir. Yarışma takımları grup ya da bireysel olabilir.Mezun seviyesine firmalar veya girişimler takım olarak yarışmamıza başvuru yapabilirler.

Bu yarışmanın amacı; yoğun nüfus bölgeleri de dahil, insan yaşam bölgelerinde veya yerleşim bölgeleri arasında bir noktadan diğerine, gerektiğinde karayolunu gerektiğinde ise havayolunu kullanabilen, hem karada hem havada emniyetli bir şekilde seyredebilecek bir “Uçan Araba” konseptinin ortaya konmasıdır.

Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR) ve Final Tasarım Raporu (FTR) ve Yarışma Değerlendirme Sunumu olmak üzere 3 farklı rapor hazırlamaları gerekmektedir. ÖTR değerlendirme sonuçlarına göre bir ön eleme gerçekleşecektir. FTR sonuçlarına göre ise; yarışmadan elenen takımlar ve  finale kalan takımlar açıklanacaktır. Finalde ise takımlar sunumlarını gerçekleştirecek ve çalışmalarını göstereceklerdir.

Şartnamede verilen bilgiler haricinde, yarışma hakkında sormak istediğiniz diğer sorular için “UÇAN ARABA TASARIM YARIŞMASI GRUBU” linkinden ilgili mail grubuna üye olmanız gerekmektedir. Soracağınız sorular ve bu sorulara verilecek olan cevaplar, mail grubunun diğer üyelerinin de görebileceği şekilde açık olacaktır. Yarışma Son Başvuru Tarihi 15 Mart.

Kaynak:Bülten

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.